X

Irlanda impune izolarea totală a populaţiei până la 12 aprilie

Irlanda a impus izolarea totală a populaţiei de vineri, la miezul nopţii, şi până la 12 aprilie, pentru a lupta contra răspândirii noului coronavirus, a afirmat premierul Leo Varadkar, conform AFP, scrie news.ro .

“Toată lumea trebuie să rămână în casă, în orice circumstanţă”, a declarat el, precizând că excepţiile vor fi posibile pentru cei care merg la serviciu, să facă cumpărături alimentare, la medic sau exerciţii fizice în apropierea domiciliului.

Citește și : Bilanț tragic la nivel mondial: Peste jumătate de milion de persoane au fost infectate cu COVID-19

Ieşirile vor fi posibile doar “din motive familiale imperative” şi pentru lucrări agricole. Orice adunare, publică sau privată, este interzisă.

“Sunt decizii radicale destinate să salveze cât mai multe vieţi”, a adăugat Varadkar în cursul unei conferinţe de presă. “Vă cer, pentru un anumit timp, să puneţi binele comun în faţa libertăţilor individuale”.

Există pentru moment 2.121 de cazuri de Covid-19 şi 22 de decese în Irlanda, potrivit cifrelor publicate vineri de Ministerul Sănătăţii.

Închiderea şcolilor, a universităţilor şi a pub-urilor a fost deja dispusă, precum şi închiderea firmelor care nu sunt vitale.

O lege de urgenţă a fost adoptată vineri de Parlament, care prevede în special o îngheţare a chiriilor şi un moratoriu privind evacuarea pe durata crizei, precum şi creditele de urgenţă.

“Sunt vremuri dificile, dar acestea vor avea un sfârşit”, a asigurat premierul irlandez.

Citește și : În plină pandemie de covid-19, SUA refuză să suspende sancţiunile internaţionale

Tags: coronaviruscovid-19irlandaLeo Varadkar
Categorii: Diaspora