X

Irlanda îşi REDESCHIDE barurile, dar nu şi în capitala Dublin

Barurile s-au redeschis luni în Irlanda, după ce au fost închise timp de aproape şase luni pentru a limita răspândirea noului coronavirus, cu excepţia celor din capitala ţării, Dublin, unde numărul infectărilor este în creştere, informează AFP, potrivit agerpres.

Toate cele aproximativ 7.000 de baruri din Irlanda au fost închise pe 16 martie, cu o zi înainte de sărbătoarea Sfântul Patrick, în urma măsurilor de carantină adoptate la nivel naţional.

Citește și: Un bloc de locuințe S-A PRĂBUȘIT în India (VIDEO)! Sunt morți și răniți!

Pe 29 iunie, barurile irlandeze care serveau şi preparate culinare au putut să se redeschidă, spre deosebire de cele care servesc doar băuturi (“wet pubs”), spre marea nemulţumire a reprezentanţilor acestei industrii, care au denunţat “cea mai îndelungată carantină din Uniunea Europeană”.

Guvernul irlandez a confirmat săptămâna trecută că barurile vor putea să se redeschidă luni în întreaga ţară, cu excepţia celor care servesc doar băuturi în capitala Dublin, devenită epicentrul noilor infectări cu SARS-CoV-2.

Conform restricţiilor în vigoare, nimeni nu are voie să depăşească limitele impuse în privinţa reuniunilor publice, decât din “motive profesionale, şcolare” şi a altor motive “esenţiale”. Reuniunile în spaţii închise sunt interzise, iar vizitele la domiciliu au fost restrânse.

“În pofida eforturilor depuse de populaţie în ultimele săptămâni, ne aflăm într-o poziţie foarte periculoasă”, a declarat prim-ministrul Micheal Martin într-o alocuţiune televizată. “Există o ameninţare cu adevărat reală ca Dublinul să ajungă într-o situaţie similară cu cea din primele zile ale crizei”, a adăugat premierul irlandez.

Citește și: POTOP în Vietnam! Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți

Potrivit restricţiilor actuale, în vigoare pentru trei săptămâni, doar barurile care servesc preparate alimentare în spaţii deschise sau care vând mâncare la pachet pot fi redeschise în regiunea oraşului Dublin, care numără 1,3 milioane de locuitori (dintr-o populaţie totală de 5 milioane de locuitori).

Noul coronavirus a cauzat 1.792 de decese în Irlanda, potrivit celor mai recente statistici anunţate de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Numărul deceselor zilnice a înregistrat un vârf de 77 de morţi la jumătatea lunii aprilie, dar a scăzut apoi şi a rămas de ordinul unei singure cifre în ultimele săptămâni, deşi cel al infectărilor a reînceput să crească.

Tags: baruribarurucoronavirusDublinirlandaMicheal MartinSARS-CoV-2Sfântul Patrickuniunea europeana
Categorii: Externe