Irlanda : Leo Varadkar va face campanie pentru liberalizarea legilor privind avortul

Publicat:

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a declarat, sâmbătă, că va face campanie pentru liberalizarea legilor privind avortul, înaintea referendumului care va avea loc în republică în lunile următoare, şi a adăugat că viziunea lui asupra problemei a evoluat.

Guvernul irlandez plănuieşte să organizeze un referendum până în luna mai, pentru a relaxa unele dintre cele mai restrictive legi din lume privind avortul, conform news.ro .


Partidul lui, Fine Gael, a fost de acord să permită membrilor să se poziţioneze şi să facă lobby de oricare dintre părţile dezbaterii.

Citește și : Preşedintele finlandez Sauli Niinistö este marele favorit la alegerile prezidențiale

În Republica Irlanda, predominant catolică, avortul a fost complet interzis până în anul 2013.

Varadkar, cu studii medicale, a declarat în 2014 că este pro-viaţă. El a spus că regulile din Irlanda, unde întreruperile de sarcină sunt posibile doar în cazul în care viaţa mamei este pusă în pericol, sunt prea stricte.

„Cred că legile din Irlanda privind avortul sunt prea restrictive şi este nevoie de liberalizarea lor”, a spus el într-un interviu acordat BBC. El a anunţat că va face o campanie în acest sens.

Întrebat despre poziţia sa iniţială, Varadkar a spus că viziunea lui a evoluat în ultimii ani. „Cred că ideile pro-viaţă şi pro-alegere pot fi înţelese greşit… Cred că şi cei care sunt în favoarea avortului, în anumite situaţii, sunt pro-viaţă”.

Textul referendumului nu a fost încă stabilit. Într-un sondaj de opinie publicat vineri, majoritatea irlandezilor cu drept de vot au răspuns că ar susţine propunerea ca avortul să poată fi realizat în primele 12 săptămâni de sarcină.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.