Irlanda şi Ţările de Jos sunt principalele beneficiare ale fondurilor post-Brexit

Publicat:

Irlanda şi Ţările de Jos ar urma să fie principalele beneficiare ale rezervei de ajustare în valoare de 5 miliarde euro, creată de Uniunea Europeană pentru a sprijini sectoarele economice cele mai afectate de Brexit, indică o propunere prezentată miercuri de Comisia Europeană, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cele două ţări sunt urmate de Germania, Franţa şi Belgia, potrivit unui tablou care detaliază repartizarea fondurilor între cele 27 de state membre, publicat pe Twitter de către comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.


Citește și: YouTube A BLOCAT canalul lui Donald Trump

Aproximativ 4,245 miliarde de euro la preţurile actuale (4 miliarde euro în preţuri constante) vor fi vărsate în 2021, apoi 1,1 miliarde euro (1 milliard euro în preţuri constante) în anul 2024.

Din prima tranşă, Irlanda ar urma să primească 1,052 miliarde euro, Ţările de Jos 757,4 milioane euro, Germania 455,4 milioane euro, Franţa 420,8 milioane euro şi Belgia 324,1 milioane euro.

Repartizarea trebuie să fie aprobată de statele membre şi de Parlamentul European.

Această rezervă de ajustare se află pe agenda reuniunii săptămânale a Comitetului Reprezentanţilor a Permanenţi (COREPER), format din ambasadorii celor 27 de ţări membre pe lângă UE.

Citește și: Mike Pence îi rămâne FIDEL lui Trump și NU invocă cel de-al 25-lea amendament din Constituție

Alocarea acestor fonduri ia în calcul ”importanţa comerţului cu Regatul Unit şi importanţa pescuitului în zona economică exclusivă a Regatului Unit”, explica executivul UE într-o propunere la 25 decembrie.

Acordul post-Brexit dintre UE şi Regatul Unit, intrat în vigoare pe 1 ianuarie, le permite celor două părţi să continue schimburile comerciale fără cote şi fără taxe vamale. Documentul prevede, de asemenea, o reducere cu 25% a capturilor de peşte prinse de pescarii europeni în apele britanice, pentru o perioadă de cinci ani. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.