X

ISIS revendică triplul atac sinucigaş din capitala Siriei

Gruparea jihadistă Stata Islamic (SI) a revendicat într-un comunicat triplul atentat sinucigaş comis miercuri împotriva cartierului general al poliţiei din Damasc, care a făcut cel puţin doi morţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Doi atacatori au pătruns în cartierul general al poliţiei unde i-au înfruntat pe ocupanţii acestuia (…) înainte de a-şi acţiona centurile cu explozivi”, a afirmat organizaţia extremistă într-un comunicat publicat pe aplicaţia Telegram.

Al treilea combatant SI s-a aruncat în aer în exteriorul comisariatului, potrivit grupării jihadiste.

Citeşte şi: TRIPLU atentat sinucigaş în apropiere de sediul poliţiei din Damasc – FOTO/VIDEO

Atentatul s-a soldat cu doi morţi în rândul poliţiştilor, precum şi cu şase răniţi, printre care doi copii, a făcut cunoscut Ministerul sirian de Interne.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat “cinci morţi, printre care membri ai forţelor regimului”.

A fost al doilea atac de acest gen comis în mai puţin de două săptămâni în capitala siriană şi revendicat de SI. La 2 octombrie, atacatori au luat ca ţintă un comisariat al poliţiei în cartierul Midane, făcând 17 morţi.

Principal bastion al regimului lui Bashar al-Assad, capitala siriană a fost vizată de mai multe atentate sângeroase de la începutul războiului, în 2011, însă a fost relativ ocolită de lupte.

Tags: atac teroristdamascObservatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)siriaStat Islamic (SI)
Categorii: Știrile zilei