Israel: Manifest al evreilor la Zidul Plângerii ”contra inamicului” iranian

Publicat:

Aproximativ 200 de clerici evrei s-au adunat vineri, la apelul rabinilor, la Zidul Plângerii, la Ierusalim. la o rugăciune ”contra inamicului” iranian, la o zi după escaladarea militară fără precedent între Israel şi Iran în Siria, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Am venit aici pentru a ne ruga la Dumnezeu după victoria împotriva Iranului”, a declarat pentru AFP Aryeh Stern, un rabin din Ierusalim, iniţiatorul acestei reculegeri.


Citește și : Spania : Parlamentul regional catalan va dezbate sâmbătă învestirea a lui Joaquim Torra, succesorul lui Carles Puigdemont

Manifeste împotriva ”inamicului iranian” le-au fost distribuite evreilor veniţi să se roage la Zidul Plângerii.

Israelul a efectuat joi raiduri contra unor ţinte ”iraniene” în Siria, o ripostă – susţine el – faţă de tiruri de obuze ”iraniene” de pe teritoriul sirian contra părţii Platoului Golan ocupate de israel.

Iranul a dezminţit versiunea Israelului, acuzându-l că inventează ”pretexte fără fundament” pentru a-l ataca.

Rugăciunea a avut loc, de asemenea, cu doar câteva zile înaintea inaugurării controversate, luni, a Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Transferul ambasadei americane de la Tel Aviv concretizează promisiunea preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalim drept capitală a Israelului.

Această iniţiativă i-a înfuriat pe palestinieni, care consideră Ierusalimul de Est drept capitala Palestinei, statul la care aspiră.

”Aceasta este o rugăciune specială pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului şi pentru victoria noastră în criza cu iranienii”, afirmă Shoshana, o credincioasă în vârstă de 32 de ani.

Atacurile de joi sunt ”cu siguranţă operaţiunea israeliană cea mai importantă contra ţintelor iraniene”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.

”Este un privilegiu pentru mine, pentru noi, să facem parte din această generaţie, să avem şansa să trăim evenimente istorice”, a declarat Zvi Scholnick, în vârstă de 31 de ani.

Citește și : Ambasada SUA la Ierusalim,prima şi probabil nici ultima dată când o ambasadă este stabilită în Oraşul Sfânt (AFP)

Calmul domnea vineri la frontiera israeliano-siriană, însă forţele israeliene rămân în stare de alertă maximă în nordul ţării.

Zidul Plângerii se află în cartierul Oraşul Vechi, situat la poalele Espalanadei Moscheilor.

Esplanada este al treilea loc sfânt al islamului şi cel mai sfânt loc al evreilor, care îl venerează sub numele de Muntele Tempului.

Vechiul Oraş Ierusalim face parte din Ierusalimul de Est – anexat de Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.