X

Israel : Opt excursionişti au murit în urma unei viituri într-o zonă montană

Opt tineri excursionişti au murit în urma unei viituri care s-a produs în sudul Israelului, într-o zonă montană aflată în apropiere de ţărmul Mării Moarte, au anunţat joi serviciile medicale israeliene, citate de DPA şi AFP, conform agerpres.

Poliţia israeliană a anunţat că 25 de persoane care participau la o drumeţie montană au fost surprinse de o viitură în Nahal Tzafit, o zonă geografică aflată în apropiere de ţărmul Mării Moarte. Poliţia locală nu a confirmat numărul victimelor.

Citește și : Ambasadorul francez pe lângă UE a părăsit discuţiile consacrate bugetului Uniunii din cauza lipsei traducerii în franceză

Opt persoane din acel grup au fost ucise şi multe altele sunt date dispărute, a precizat însă Zaka, serviciul israelian de operaţiuni de salvare în regim de urgenţă.

Potrivit AFP, presa israeliană afirmă că tinerii participau la un program de pregătire pentru stagiul militar.

“Încercăm să ajutăm cât putem de mult. Avem echipe care se deplasează pe jos, cu elicopterul, automobile 4×4, facem tot ce putem pentru a găsi persoanele dispărute”, a declarat Nadav Eylon, directorul serviciului de urgenţe şi de securitate din Consiliul Regiunii Arava din Israel.

Precipitaţiile abundente care au căzut în ultimele două zile în Israel au provocat inundaţii în întreaga ţară şi viituri în zonele deşertice. Aceste fenomene extreme au provocat miercuri moartea unui adolescent beduin în sudul Israelului şi a unei palestinience de 17 ani în apropiere de Betleem.

Citește și :  Suedia : Procurori cer condamnarea la închisoare pe viaţă pentru bărbat acuzat de terorism în urma unui atac cu un camion în 2017

Tags: Aravaexcursioniştiisrael
Categorii: Sinteze