Israel: Principalul adversar al lui Netanyahu îl acuză de corupţie în achiziţia unor submarine

Publicat:

Principalul adversar al lui Benjamin Netanyahu în alegerile de la 9 aprilie, fostul şef de stat-major Benny Gantz, l-a acuzat luni pe premierul israelian de implicare într-o vânzare de submarine pentru care a fost audiat fără să fie pus vreodată sub acuzare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Benny Gantz l-a acuzat pe premierul israelian într-o conferinţă de presă că a primit 16 milioane de shekeli (circa 3,9 milioane de euro) în urma vânzării de submarine prin intermediul unei societăţi legate de această achiziţie.


Citește și : Moscova recunoaște schimbarea denumirii fostului stat iugoslav Macedonia în Macedonia de Nord

În fruntea listei “Albastru-Alb”, Benny Gantz a lansat un apel la redeschiderea anchetei asupra acestei achiziţii de submarine germane, o vânzare în care unii apropiaţi ai lui Benjamin Netanyahu sunt suspectaţi de corupţie.

“Vom înfiinţa o comisie care va ancheta această afacere şi toate persoanele implicate”, a afirmat Benny Gantz.

Dosarul se referă la suspiciuni de presupusă corupţie în jurul vânzării de către Germania Israelului a unor submarine militare şi alte nave produse de gigantul industrial german ThyssenKrupp, pentru o sumă totală de circa două miliarde de dolari.

Benjamin Netanyahu nu a fost niciodată pus sub acuzare în această afacere, dar a fost audiat în cadrul anchetei.

Premierul luptă să rămână la putere în pofida ameninţării cu punerea sub acuzare pentru presupusă corupţie în alte trei afaceri.

Citește și : Incident armat la Utrecht: Serviciile speciale turce adună informaţii (Erdogan)

Lista Albastru-Alb” (centru-dreapta) era dată pe primul loc la legislativele de la 9 aprilie ca număr de locuri, în faţa partidului Likud (dreapta) al lui Netanyahu, dar un sondaj difuzat duminică seară la postul naţional de televiziune din Israel a plasat-o pe locul al doilea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.