Israel și Moldova au parafat un acord privind reintrarea simplificată pentru muncitori

Publicat:

Israel și Moldova au parafat un acord privind reintrarea simplificată pentru muncitori

Israelul și Moldova au semnat un acord care facilitează procedura de reîntrare în Israel pentru cetățenii care au lucrat anterior pe bază de contract. Potrivit noului proiect de lege, care a intrat în vigoare pe 26 noiembrie, Ministerul de Interne al Israelului a publicat un regulament care reglementează reîntrarea pentru această categorie de cetățeni, scrie observatorul.md.

Cetățenii care au lucrat anterior în Israel sunt împărțiți în trei grupuri principale:


Prima Grupă: include cetățenii care au părăsit Israelul din motive de securitate după atacul terorist din 07.10.2023.

A Doua Grupă: este formată din cetățeni care au părăsit Israelul după finalizarea contractului de muncă sau au întrerupt contractul nu mai mult de un an în urmă.

A Treia Grupă: Include cetățenii care au părăsit Israelul în perioada de la unul la cinci ani în urmă, după finalizarea integrală a contractului sau întreruperea lui anticipată.

Pentru a doua și a treia grupă, este important statutul de rambursare a taxei “pitzuim” la aeroportul Ben-Gurion, precum și prezența încălcărilor în timpul lucrului pe contract.

Israel și Moldova au parafat un acord privind reintrarea simplificată pentru muncitori

Cetățenii aparținând oricărei grupări vor fi verificați de Ministerul de Interne al Israelului înainte de plecare, în scopul determinării procedurilor ulterioare. Acest lucru poate include numirea unei comisii medicale sau reluarea examenului pentru confirmarea experienței de lucru, precum și procedura de emitere a “inter-vizei” pentru intrarea în Israel.

Vă puteți adresa pentru o consultare gratuită avocatului din Israel la Centrul Unic de Angajare „Alliance Manpower”, telefon 067840202 sau linia telefonică de urgență 14-011.

Centru de afaceri “V-Continental, Bulevardul Dimitrie Cantemir 5/4, Chișinău 2071
https://alliance-agency.world/

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un om a murit într-un accident grav

Un om a murit într-un accident grav Grav accident rutier s-a produs în seara zilei de duminică, 7 iulie, în satul Trebisăuți din raionul Briceni....

Căruțaș mort beat la Călărași

Căruțaș mort beat la Călărași Polițiștii de patrulare au oprit la timp în trafic un căruțaș în stare de ebrietate, care putea provoca o...

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei Bătaie la o intersecție din capitală. Imaginile au fost publicate de activiștii de la „StopHam...

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient Mai multă transparență și eficiență în procesul de evaluare a bunurilor imobile. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.