Israel: Sirene de avertizare în cazul unui atac cu rachete la Beersheba

Publicat:

Sirenele de avertizare în cazul unui atac cu rachete s-au auzit joi la Beersheba, cel mai mare oraş din sudul Israelului, situat la aproximativ 40 de kilometri de Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Este pentru prima oară din 2014 (anul ultimei incursiuni a Israelului în Fâşia Gaza) când sirenele avertizează cu privire la o posibilă lansare cu rachete dinspre enclava palestiniană.


Citește și : SUA avertizează Iranul să nu blocheze strâmtoarea Ormuz

Radio Israel a informat că explozii s-au făcut auzite la periferia oraşului, cu 200.000 de locuitori, acest atac cu rachete intervenind pe fondul escaladării violenţelor la frontiera dintre statul Israel şi militanţii din Gaza.

Mişcarea fundamentalistă Hamas şi aliaţii ei din Fâşia Gaza anunţase anterior că vor opri lansarea de rachete declanşată miercuri împotriva Israelului, după o noapte de ostilităţi, care au costat viaţa unei femei palestiniene însărcinate şi a copilului ei, potrivit AFP.

Noua escaladare a tensiunilor între Israel şi Hamas face să crească temerile privind eşecul eforturilor de a evita un nou conflict între cele două părţi, conform unor experţi, citaţi de agenţia franceză de presă.

Citește și : Coaliția condusă de saudiți spune că ultimul atac din Yemen a fost ‘o operaţiune militară legitimă’

Peste 180 de tiruri cu rachete şi de mortier au fost lansate miercuri seara şi joi în prima parte a zilei spre teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, tiruri la care aviaţia israeliană a ripostat lovind peste 150 de situri militare ale Hamas, mişcarea islamistă care controlează enclava, conform cifrelor oficiale prezentate de armata israeliană şi citate de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.