Israelienii infectați ar putea fi identificați prin AMPRENTĂ VOCALĂ

Publicat:

O analiză a vocilor pacienţilor cu coronavirus ar putea produce o “amprentă vocală” care să ajute la detectarea simptomelor COVID-19 la alte persoane, care ar avea astfel prioritate la teste şi tratament, a anunţat marţi Ministerul Apărării israelian, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Începând din această săptămână, o companie israeliană de tip start-up care lucrează cu spitale şi instituţii academice va lua amprenta vocală de la pacienţii confirmaţi cu coronavirus printr-o aplicaţie mobilă în cadrul unui proiect de cercetare condus de minister.


Citește și: CUTREMUR puternic în Rusia. Pericolul producerii unui tsunami se menţine!

“Aceste probe vocale vor fi analizate folosind un algoritm bazat pe AI (Inteligenţă Artificială) pentru a identifica ‘amprenta’ vocală unică”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Coronavirusul afectează sistemul respirator şi semnele de suferinţă pot fi reflectate în tiparele vocii unei persoane şi în respiraţie, notează Reuters.

Tal Wenderow, preşedinte şi director executiv al Vocalis Health, compania ce a dezvoltat aplicaţia mobilă, a declarat că algoritmul ar putea fi utilizat pentru diagnostic şi monitorizare de la distanţă.

În această etapă, aplicaţia ar putea fi utilizată doar de personalul medical împreună cu pacienţii participanţi la studiu, dar website-ul companiei permite oricui să ia parte şi să trimită o probă vocală pentru cercetători.

Cercetătorii speră că sistemele de asistenţă medicală vor fi capabile să utilizeze datele pentru a prioritiza testările şi spitalizările, permiţând pacienţilor cu simptome uşoare să rămână acasă.

Citește și: Senatul american îi face pofta lui Trump: Acord ISTORIC de 2.000 miliarde de dolari pentru relansarea economiei

Potrivit ministerului, sistemul de monitorizare “poate fi efectuat de la distanţă, pentru a preveni răspândirea bolii şi supraîncărcarea sistemului naţional de sănătate”.

Rezultatele iniţiale ale studiului sunt aşteptate în şase săptămâni.

Israelul a raportat peste 1.600 de cazuri de coronavirus şi trei decese. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 11 august în Istorie

Evenimentele Zilei de 11 august în Istorie 11 august este a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei...

Horoscop 11 august 2024

Horoscop 11 august 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unele zodii, fie că este vorba de succes în relaţie şi pe plan profesional, noroc...

Un nou biomaterial ar putea înlocui cartilajul uzat din cauza artritei

Un nou biomaterial ar putea înlocui cartilajul uzat din cauza artritei Un biomaterial dezvoltat recent ar putea ajuta la tratarea artritei reumatoide conducând la creşterea...

Un episod de albire masivă a bureţilor marini în Noua Zeelandă, cel mai extins înregistrat vreodată

Un episod de albire masivă a bureţilor marini în Noua Zeelandă, cel mai extins înregistrat vreodată Un episod de albire masivă a peste 50 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.