X

Israelul a bombardat periferia Damascului! Doi soldaţi sirieni au fost răniţi

Doi soldaţi sirieni au fost răniţi joi în lovituri aeriene israeliene în apropiere de Damasc, a anunţat Ministerul Apărării sirian, relatează AFP, potrivit agerpres.

”În jurul orei 01:20 (miercuri 22:20 GMT), inamicul israelian a efectuat o agresiune aeriană de pe Platoul Golan ocupat, ţintind mai multe poziţii din zona Damasc”, a indicat ministerul. Acesta nu a oferit detalii despre ţintele vizate de israelieni, dar a menţionat că atacul s-a soldat cu doi răniţi din rândurile armatei şi cu pagube materiale.

Citeşte şi: Şapte persoane, între care un turc şi un bulgar, închise în Belgia cu privire la ‘posibile atentate teroriste’

Mai multe explozii au fost auzite în capitala siriană joi în zori, potrivit unui corespondent AFP.

Ministerul Apărării de la Damasc a afirmat că apărarea aeriană siriană a interceptat mai multe rachete.

Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), un ONG cu sediul la Londra, a afirmat că loviturile au vizat poziţii ale grupărilor pro-iraniene de la sud de capitala siriană.

Aceasta este a cincea lovitură israeliană în Siria de la începutul lunii martie, conform OSDO.

Forţele israeliene au lovit de două ori aeroportul din Alep, oraş din nordul Siriei unde grupări având legături cu Iranul şi aliaţii săi au o mare influenţă. Un prim raid, în 7 martie, s-a soldat cu trei morţi, iar al doilea, în 22 martie, a cauzat doar pagube materiale.

Citeşte şi: Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA – Black News

În 19 februarie, 15 persoane au fost ucise de o lovitură israeliană asupra oraşului Damasc care a vizat un cartier unde se află sediul mai multor servicii de securitate.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria contra unor poziţii ale regimului Assad, ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah-ului libanez.

Tags: damascisraelObservatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO)Platoul Golansiria
Categorii: Știrile zilei