Israelul a testat noul sistem de rachete Arrow 3 – FOTO

Publicat:

Israelul a testat cu succes marţi sistemul de rachete Arrow 3 (Săgeată), menit să intercepteze rachete balistice în afara atmosferei, informează Haaretz, potrivit agerpres, citând un comunicat al Ministerului Apărării israelian.

Testul a fost realizat în centrul Israelului în cooperare cu Agenţia americană pentru apărare antirachetă (MDA) şi este primul care a presupus ca sistemul Arrow să intercepteze o ţintă. Israelul a efectuat un prim test reuşit al sistemului Arrow 3 anul trecut, dar fără a utiliza o ţintă reală, notează Haaretz.


Citește și: Cutremure puternice succesive în Indonezia

Arrow 3 este considerat “următoarea generaţie” de sisteme defensive, capabile să atace ţinte de la distanţe mari şi la o viteză mult mai mare. În prezent forţele israeliene folosesc sistemul Arrow 2, iar din ianuarie 2017 şi o versiune mai veche a Arrow 3. Noul sistem în curs de testare va permite armatei să răspundă unor scenarii mai complexe, scrie Haaretz.

Testul are loc după ce duminică seara Israelul a atacat obiective iraniene din Siria, la câteva ore după ce sistemul israelian Iron Dome (Domul de fier) a interceptat o rachetă care fusese lansată din Siria ca răspuns la un atac asupra unui aeroport în sudul ţării, atac atribuit Israelului.

Citește și: ELN cere garanții pentru liderii săi din Cuba

Potrivit autorităţilor militare ruse, patru soldaţi sirieni au fost ucişi şi şase răniţi în atac, iar apărarea aeriană siriană a distrus peste 30 de rachete şi proiectile. Observatorul sirian pentru drepturile omului a indicat în schimb că raidul israelian s-a soldat cu 11 morţi, dintre care doar doi sirieni.

Un purtător de cuvânt militar israelian a declarat, citat de Haaretz, că forţe iraniene au lansat duminică un atac împotriva Israelului, cu o rachetă sol-sol de producţie iraniană. Atacul a avut ca ţintă Platoul Golan şi zone civile, cu intenţia de a lovi civili, şi a fost realizat de militari iranieni şi nu de miliţii locale, a menţionat Ronen Manelis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.