Israelul acuză Hezbollah că-și pregătește un avanpost aproape de teritoriul său

Publicat:

Armata israeliană a acuzat miercuri mişcarea fundamentalistă libaneză Hezbollah, unul din inamicii săi declaraţi, că a început să înfiinţeze o reţea militară în Golanul sirian, în apropierea teritoriului controlat de Israel, potrivit AFP şi dpa, transmite și agerpres.

Obiectivul acestei reţele, comandată – potrivit armatei israeliene – de către libanezul Ali Musa Daqduq, este de a dispune de echipe care să poată să atace Israelul atunci când li se va ordona, susţine armata într-un comunicat.


Citește și: UMILITĂ în Parlament, Theresa May este pe picior de plecare din funcția de premier

Reţeaua este ‘într-o fază iniţială de stabilire şi de recrutare’ şi ‘nu este încă operaţională’, adaugă armata israeliană.

Dar ‘avem un mesaj clar: nu vom permite Hezbollah să instituie în Golan o structură teroristă capabilă să lovească civili israelieni’, a avertizat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonel, Jonathan Conricus, într-o postare pe Twitter.

‘Noi considerăm regimul sirian responsabil de tot ceea ce se întâmplă în Siria şi care vizează Israelul’, a avertizat el.

Potrivit armatei israeliene, reţeaua – care pentru moment se familiarizează cu terenul şi se consacră colectării de informaţii – se constituie cu concursul armatei siriene şi al locuitorilor din Golanul sirian.

Citește și: Care sunt scenariile posibile după eșecul acordului propus de Theresa May

Ali Musa Daqduq a fost capturat în 2007 în Irak de către armata SUA care îl suspecta de implicare într-un atac soldat cu moartea a cinci soldaţi americani în acelaşi an. El a fost predat la sfârşitul anului 2011 autorităţilor de la Bagdad, apoi pus în libertate în 2012 de către justiţia irakiană din lipsă de probe.

Israelul a cucerit o mare parte din Platoul Golan sirian în cursul Războiului de Şase Zile în 1967, pe care apoi a anexat-o, o decizie ce nu a fost niciodată recunoscută de către comunitatea internaţională. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.