X

Israelul amână introducerea permiselor electronice obligatorii

Israelul amână introducerea permiselor electronice obligatorii

Cetățenii R. Moldova, care planifică deplasări în Israel, sunt informați despre faptul că autoritățile israeliene au amânat până la 1 ianuarie 2025 introducerea permiselor electronice obligatorii (Electronic Travel Authorization – ETA-IL) plătite pentru intrarea în țară.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

Despre acest lucru ne anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al R. Moldova. Potrivit autorităților de la Chișinău, obținerea ETA-IL urma să devină obligatorie și plătită din 1 august 2024 pentru călătorii din toate țările cu care Israelul are un regim de intrare fără viză, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Site-ul pentru obținerea ETA-IL a început să funcționeze în regim de testare de la 1 iunie 2024. În această perioadă, Autoritatea pentru Populație și Imigrare a primit o serie de solicitări pentru revizuirea datei de trecere de la regimul de testare – la cel operațional. Astfel, potrivit deciziei actuale a autorităților israeliene, programul pilot a fost prelungit până pe 31 decembrie 2024, cetățenii Republicii Moldova având posibilitatea de a solicita autorizația fără achitarea taxei”, se menționează în anunțul Ministerului de Externe.

Israelul amână introducerea permiselor electronice obligatorii

De asemenea, este important de știut că autorizația electronică de călătorie se obține exclusiv pe cale electronică.

Procedura pentru obținerea ETA-IL este disponibilă la: https://israel-entry.piba.gov.il/ , iar informații suplimentare pot fi consultate la: https://www.gov.il/en/departments/topics/eta-il/govil-landing-page

Începând cu 1 ianuarie 2025, taxa pentru obținerea ETA-IL în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, adică aproximativ 120 de lei.

Tags: Electronic Travel Authorization - ETA-ILisrael
Social