X

Israelul amână un test al sistemului Arrow 3 de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acţiune în Alaska

Ministerul Apărării din Israel a anunţat marţi că amână un test al sistemului Arrow 3 de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acţiune, prevăzut să aibă loc în Alaska (Statele Unite), pentru a asigura “maxima pregătire” a bateriei defensive, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Decizia a fost luată după consultări cu Agenţia Americană de Apărare Antirachetă, fără a fi furnizate alte date, a informat ziarul “Times of Israel”.

Citește și : Nigeria : Zeci de persoane au fost ucise în două atentate sinucigaşe comise în oraşul Mubi

În februarie, ambele instituţii au testat cu succes sistemul defensiv conceput pentru interceptarea rachetelor balistice în afara atmosferei.

Atunci, testul a avut loc după ce alte două încercări programate anterior au fost anulate în ultimul moment.

Arrow 3, operaţional din ianuarie, reprezintă treapta cea mai înaltă a sistemului de apărare pe mai multe niveluri al Israelului, împreună cu alte sisteme de rachete împotriva atacurilor cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

A fost dezvoltat într-un program comun israeliano-american iar, potrivit presei locale, obiectivul său este doborârea rachetelor balistice intercontinentale în afara atmosferei, cu ogivele lor de diverse tipuri – nuclear, biologic, chimic sau convenţional -, cât mai aproape de locul de unde au fost lansate.

Citește și : Cuba : Miguel Diaz-Canel şi Raul Castro, susținuți de participanţi la defilarea de 1 Mai

Tags: AlaskaArrow 3israelStatele Unite
Categorii: Sinteze