Israelul aprobă construirea a 2.342 de locuinţe în colonii

Publicat:

Autorităţile israeliene au aprobat construirea a 2.342 de noi locuinţe în coloniile israeliene din teritoriile palestiniene ocupate, a anunţat joi organizaţia neguvernamentale israeliană ‘Peace Now’ (‘Pace Acum’), care urmăreşte îndeaproape acest dosar spinos, transmite AFP, potrivit agerpres.

Construirea locuinţelor a fost aprobată de Înaltul Comitet de planificare al autorităţii civile israeliene într-o reuniune din 10 octombrie, însă detaliile nu au fost făcute publice până acum, a precizat Peace Now, care a reuşit să consulte procesul-verbal al şedinţei.


Citește și : CJUE condamnă Ungaria, Polonia şi Cehia pentru refuzul cotelor de migranţi

A fost aprobată construirea a 182 de locuinţe în fosta colonie ilegală Mevoot Yericho, în apropiere de Ierihon, în Cisiordania, care a fost introdusă în legalitate de guvernul condus de Benjamin Netanyahu, cu două zile înainte de alegerile legislative din septembrie.

Netanyahu, a cărui supravieţuire politică este ameninţată în urma scrutinului fără un învingător clar, încercase să atragă voturile electoratului din coloniile evreieşti şi promisese anexarea celei mai mari părţi a Văii Iordanului dacă urma să fie reales.

Autorităţile au mai dat undă verde pentru ridicarea a 382 de locuinţe la Dolev, o altă colonie în Cisiordania ocupată, concretizând astfel anunţul făcut de Netanyahu după uciderea tinerei israeliene Rina Schnerb în august, într-un atac cu bombă artizanală.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi a Ierusalimului de Est anexat a continuat sub toate guvernele israeliene după 1967.

Citește și : Operaţiunea ‘Kayla Mueller’, numele de cod pentru uciderea lui al-Baghdadi

Mai mult de 630.000 de colonişti israelieni trăiesc în condiţii adesea conflictuale alături de 3 milioane de palestinieni în aceste teritorii.

Colonizarea s-a accelerat în ultimii ani sub impulsul premierului Benjamin Netanyahu şi al aliatului său de la Washington, preşedintele american Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.