X

Israelul a aprobat construirea a încă peste o mie de locuinţe în coloniile din Cisiordania

Israelul a dat undă verde construirii a peste 1.100 de noi locuinţe în coloniile evreieşti din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de armata israeliană, a anunţat joi organizaţia neguvernamentală ‘Pace acum’, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cele 1.122 de locuinţe aprobate miercuri se află în diferite stadii: 352 au primit aprobarea finală, ceea ce semnifică faptul că lucrările de construcţii pot începe, iar celelalte 770 au fost validate pentru prima dată, a precizat organizaţia citată.

Citeşte şi: SUA îşi arată recunoştinta faţă de poporul rus. O piaţetă importantă din Washington ia numele lui Boris Nemţov

Intenţia de construire a noilor locuinţe în coloniile evreieşti din Cisiordania a fost anunţată în urmă cu o săptămână de către ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman.

Construcţia de locuinţe civile în teritoriile ocupate sau anexate de Israel din 1967 este considerată ilegală de comunitatea internaţională şi reprezintă un obstacol major în calea păcii în Orientul Mijlociu.

O purtătoare de cuvânt a ONG-ului ‘Pace acum’ a precizat că 6.742 de proiecte pentru construcţia de locuinţe au fost aprobate în coloniile evreieşti anul trecut, faţă de 2.629 în anul 2016.

Aproximativ 400.000 de evrei locuiesc în coloniile din Cisiordania şi 200.000 în Ierusalimul de Est ocupat şi anexat.

Tags: Avigdor Liebermancisiordaniacoloniiisrael
Categorii: Sinteze