X

Israelul avertizează Franţa cu privire la ameninţări cu “atacuri teroriste” iraniene

Israelul avertizează Franţa cu privire la ameninţări cu “atacuri teroriste” iraniene

Israelul a avertizat joi Franţa cu privire la potenţiale ameninţări cu “atacuri teroriste” împotriva sportivilor şi turiştilor săi de către grupuri susţinute de Iran în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Unii caută să afecteze festivităţile acestui eveniment vesel”, i-a scris ministrul de externe israelian Israel Katz omologului său francez Stéphane Séjourné, într-o scrisoare datată joi, a cărei copie a fost comunicată media.

“Avem în prezent evaluări ale unor potenţiale ameninţări din partea unor grupuri teroriste iraniene şi ale altor organizaţii teroriste care intenţionează să comită atacuri teroriste împotriva membrilor delegaţiei israeliene şi a turiştilor israelieni în timpul Jocurilor Olimpice”, se arată în documentul citat.

Citeşte şi: Astăzi încep Jocurile Olimpice de la Paris – Stiripesurse.md

Franţa a pus în aplicare un vast sistem de securitate pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice (26 iulie – 11 august).

Toţi sportivii israelieni prezenţi la Jocuri, care încep oficial vineri, vor beneficia de securitate personală 24 de ore din 24 asigurată de unităţi de elită ale poliţiei şi jandarmeriei franceze, atât în interiorul satului olimpic, cât şi la fiecare ieşire.

Israelul a acuzat joi Iranul de “terorism digital” care vizează “să provoace teamă” în rândul delegaţiei israeliene prezente la Jocurile Olimpice de la Paris.

Tags: atentatefrantaIranisraelIsrael KatzJocurile Olimpice de la ParisStephane Sejourneterorism
Externe