Israelul bombardează Libanul după şapte ani

Publicat:

Aviaţia israeliană a revendicat joi primele sale raiduri aeriene asupra Libanului după circa şapte ani, precizând că a vizat instalaţii de lansare de rachete, în urma tirurilor îndreptate către nordul Israelului provenind din Libanul de sud, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Avioane de luptă ale armatei au ţintit situri de lansare şi infrastructuri din Liban de unde au fost trase rachete în scop terorist”, a indicat într-un comunicat armata israeliană.


Citeşte şi: SUA resping apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Aviaţia israeliană bombardează în mod regulat presupuse poziţii ale mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, precum şi poziţii ale unor elemente pro-Iran din Siria. Cele mai recente raiduri aeriene israeliene din Liban au fost înregistrate în schimb în anul 2014, a confirmat pentru France Presse armata israeliană.

În cadrul incidentelor de miercuri, trei rachete au fost lansate din sudul Libanului către nordul Israelului, doar două dintre ele ajungând pe teritoriul statului evreu. La scurt timp după aceea, armata israeliană a lansat trei serii de lovituri în direcţia Libanului.

Vezi şi: O centrală termică din sudul Turciei a fost EVACUATĂ din cauza incendiilor (VIDEO)

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a cerut să se adreseze un “mesaj ferm” Forţei interimare a ONU din Liban, UNIFIL, desfăşurată în sudul ţării, la frontiera cu Israelul şi care din 2006 supraveghează această graniţă, în coordonare cu armata libaneză, monitorizând totodată aplicarea rezoluţiei 1701 a Consiliului de Securitate al ONU adoptată după războiului dintre Israel şi Hezbollah, mişcare armată libaneză foarte influentă în sudul Libanului. Aceasta nu a comentat însă tirurile.

Comandantul misiunii ONU, generalul Stefano Del Col, a îndemnat “părţile” să “înceteze focul şi să dea dovadă de reţinere maximă pentru a evita o escaladare, mai ales în această zi solemnă”, a indicat miercuri UNIFIL într-un comunicat publicat la împlinirea unui an de la explozia din portul Beirut, provocată de sute de tone de nitrat de amoniu depozitate necorespunzător şi soldată cu peste 200 de morţi, mii de răniţi şi ample pagube materiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.