Israelul bombardează poziţiile Hamas din Fâşia Gaza

Publicat:

Armata israeliană a anunţat miercuri că a bombardat o serie de obiective ale mişcării palestiniene Hamas, ca răspuns la acţiunile acesteia de plasare a unor dispozitive explozive de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel, transmit dpa şi Xinhua, conform agerpres.

Aceasta este a doua astfel de acţiune a forţelor israeliene asupra Fâşiei Gaza din această săptămână şi are loc într-o perioadă extrem de tensionată, în care zeci de mii de palestinieni participă la proteste de amploare de-a lungul graniţei cu Israelul în fiecare weekend. Aceste proteste marchează 70 de ani de la Nakba, ‘catastrofa’ care a reprezentat-o pentru palestinieni crearea statului Israel.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în Algeria. Un avion cu peste 200 de militari la bord s-a prăbuşit lângă capitală – VIDEO

Începând cu data de 30 martie, un număr de 32 de palestinieni au murit în urma ciocnirilor cu soldaţii israelieni în zona frontierei dintre Israel şi enclava palestiniană.

Armata israeliană a afirmat că palestinienii au plasat o încărcătură explozivă de-a lungul zonei frontaliere şi au detonat-o la trecerea unui vehicul militar israelian. Potrivit Xinhua, incidentul a avut loc la punctul de trecere a frontierei de la Karni.

”Drept răspuns, Forţele de apărare israeliene (IDF) au lovit o serie de ţinte militare ale Hamas”, se arată într-o declaraţie a armatei israeliene.

Citeşte şi: O bombă artizanală a fost găsită într-un apartament din Göteborg

Israelul a subliniat că el ‘consideră că organizaţia teroristă Hamas este vinovată pentru toate evenimentele din Fâşia Gaza şi nu îi va permite organizaţiei teroriste să transforme zona gardului de la graniţă într-o zonă de luptă’.

Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza începând din anul 2007, nu a revendicat plasarea respectivelor bombe la frontiera cu Israelul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: 'Urâm România de rahat!' În semifinala de la dublu...

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale În luna mai, elevii din Republica Moldova au avut ocazia...

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.