X

Israelul bombardează Siria – Trei rachete au fost trase spre provincia Quneitra

Avioane israeliene au lansat sâmbătă seara rachete în direcţia unei poziţii a armatei siriene din provincia Quneitra (sud), al doilea atac de acest tip în ultimele două zile, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), transmite AFP, potrivit agerpres.

Provincia Quneitra se învecinează cu Înălţimile Golan, din care cea mai mare parte este anexată şi ocupată de Israel.

Citește și : Criza din Austria ia amploare. Cancelarul Kurz anunță alegeri anticipate ‘cât mai curând posibil’

Potrivit directorului OSDHR Rami Abdel Rahman, “avioane israeliene au tras trei rachete dinspre Golanul ocupat: două au căzut asupra cartierului general al Brigadei 90 a armatei siriene, în timp ce a treia a fost distrusă”. Rahman nu a menţionat existenţa unor victime sau producerea de pagube.

Solicitată de presă, armata israeliană nu a comentat.

Vineri seara, agenţia de presă siriană Sana a informat despre interceptarea de către apărarea antiaeriană a unor “proiectile ostile” provenind dinspre Israel precum şi despre o “explozie puternică” în apropierea capitalei Damasc, fără a face însă alte precizări.

În legătură cu acest eveniment, OSDHR a menţionat “lovituri israeliene care au avut ca ţintă regiunea Kesswa, unde se află depozite de arme aparţinând Iranului, aliatul Siriei, şi Hezbollahului libanez.

Acest sector situată în apropierea capitalei siriene a reprezentat deseori ţinta atacurilor israeliene.

Cele mai recente raiduri ale Israelului în Siria au avut loc pe 13 aprilie şi au ţintit o poziţie militară din Misyaf, în provincia Hama din centrul ţării. Atacurile s-au soldat cu trei răniţi, conform informaţiilor furnizate de Sana. OSDH a precizat atunci că atacul a făcut victime în rândul luptătorilor iraniene, fără a preciza numărul acestora.

Citește și : Mobilizare slabă a ‘vestelor galbene’ în a 27-a săptămână de manifestaţii

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat numeroase atacuri asupra teritoriului Siriei, în special împotriva poziţiilor armatei, precum şi a unor ţinte iraniene şi ale Hezbollah.

AFP menţionează că Israelul şi-a afirmat mereu intenţia de a continua să ţintească poziţii ale Iranului sau Hezbollahului din Siria. Premierul israelian Benjamin Netanyahu susţine că nu va lăsa Iranul, marele inamic al Israelului, să se implanteze în Siria.

Tags: Inaltimile GolanOSDHQuneitraracheteRami Abdel Rahmansiria
Categorii: Sinteze