X

Israelul continuă construcţia aşezărilor evreieşti în Ierusalimul de Est

Israelul continuă lucrările de construire a aşezărilor evreieşti în Ierusalimul de Est, a anunţat joi organizaţia pentru drepturile omului Peace Now, potrivit DPA şi agerpres.

Un comitet special din cadrul municipalităţii Ierusalim a aprobat planuri pentru construirea a 3.557 noi locuinţe.

Citeşte şi: Poliţia din Kazahstan A ELIMINAT zeci de protestatari (VIDEO)! La Alamtî se aud focuri de armă – Black News

”Toate aceste planuri sunt veşti rele pentru stabilitatea Ierusalimului şi pentru şansele de pace”, a scris Peace Now pe website-ul său.

Unele dintre aceste aşezări prezintă probleme particulare întrucât ele vor face imposibilă continuitatea între cartierele arabe din Ierusalimul de Est şi oraşul Bethleem, menţionează sursa citată.

Politica Israelului de construire a acestor aşezări este extrem de controversată, notează dpa. La finalul lui 2016, Consiliul de Securitate al ONU a cerut Israelului să pună în aplicare o îngheţare completă a colonizării în teritoriile palestiniene ocupate, inclusiv în Ierusalimul de Est.

Citeşte şi: Washingtonul stă cu ochii pe Kazahstan şi îndeamnă autorităţile la ‘reţinere’ – Black News

În Cisiordania şi Ierusalimul de Est trăiesc în prezent peste 600.000 de colonişti evrei.

Pe de altă parte, palestinienii vor ca aceste teritorii să facă parte dintr-un viitor stat independent al lor care să aibă capitala în Ierusalimul de Est.

În ultimele săptămâni, în Cisiordania şi în partea estică a Ierusalimului dominată de arabi a sporit numărul de atacuri comise de către palestinieni împotriva soldaţilor israelieni.

Tags: BethleemcisiordaniaConsiliul de Securitate al ONUierusalimul de estisraelPeace Now
Categorii: Sinteze