Israelul a contribuit la dejucarea unui atac terorist pregătit la Sydney

Publicat:

Serviciile de informaţii israeliene au contribuit la dejucarea unui atentat terorist pregătit la Sydney împotriva unui avion al companiei aeriene Etihad din Emiratele Arabe Unite, a confirmat joi un ministru australian, transmite dpa, potrivit agerpres.

Patru bărbaţi au fost arestaţi în iulie anul trecut în metropola australiană în legătură cu un presupus complot terorist care presupunea îmbarcarea unei bombe ascunse într-o maşină de tocat carne pe o cursă cu destinaţia Abu Dhabi.


Citeşte şi: Un individ s-a autodetonat în faţa ambasadei americane din Muntenegru

Ministrul securităţii interne Peter Dutton a menţionat că guvernul său este recunoscător Israelului pentru informaţiile transmise.

“Acest zbor al Etihad a fost pe punctul de a fi aruncat în aer, ceea ce ar fi dus la pierderea a sute de vieţi omeneşti, aşa că îi suntem foarte recunoscători Israelului pentru asistenţa oferită”, a declarat joi Dutton pe postul de radio 2GB din Sydney.

Potrivit ministrului australian, informaţiile primite au dus “direct” la prevenirea atacului. El a elogiat totodată “enorma capacitate a mediului de informaţii israelian”.

Într-un discurs rostit joi la Ierusalim, premierul israelian Benjamin Netanyahu a evocat ştirea prevenirii atacului, publicată iniţial la primele ore ale zilei de cotidianul The Times of Israel.

Citeşte şi: Fostul preşedinte bolivian este judecat în Florida

“Pot să vă spun că este una din foarte numeroasele acţiuni pe care le-am întreprins pentru prevenirea terorismului în lume”, a spus Netanyahu.

Peter Dutton a menţionat joi că în Australia au fost împiedicate în ultimii ani 14 atacuri teroriste iminente şi 85 de persoane au fost inculpate pentru infracţiuni legate de terorism.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.