Israelul demolează casa unui atacator palestinian în Cisiordania

Publicat:

Forţele israeliene au distrus vineri locuinţa unui palestinian acuzat că a ucis cu armă albă un israeliano-american în Cisiordania ocupată în septembrie 2018, au declarat martori oculari pentru France Presse, potrivit agerpres.

Forţele israeliene au fost atacate cu pietre de palestinieni la sosirea lor la Yatta, un oraş din apropiere de Hebron de unde este originar Khalil Jabareen, acuzat de uciderea lui Ari Fuld, au declarat aceşti martori. Nu au fost semnalaţi răniţi.


Citește și: Trump A ANULAT deplasarea delegației americane la Davos

Armata israeliană nu a comentat operaţiunea la început.

Israelul demolează cu regularitate casele palestinienilor autori ai atacurilor antiisraeliene.

Guvernul israelian apără efectul disuasiv al acestor distrugeri asupra celor care ar fi tentaţi să treacă la fapte. Criticii acestei practici o denunţă ca o pedeapsă colectivă şi care afectează familii ce ajung în stradă.

Ari Fuld, un invitat obişnuit la televiziune şi cunoscut ca un apărător ardent al Israelului şi al colonizării, a fost înjunghiat mortal la 16 septembrie în apropierea coloniei Efrat, unde locuia.

Khalil Jabareen, în vârstă de 17 ani în momentul faptelor, a fost rănit de gloanţe după o scurtă urmărire şi arestat.

Citește și: Guvernul de la Roma adoptă venitul de cetăţenie și reforma pensiilor

Poliţia a declarat la acea vreme că nu exista niciun indiciu că Ari Fuld fusese vizat din cauza militantismului său. Sectorul, la sud de Ierusalim între Betleem şi Hebron, a fost scena în ultimii ani a numeroase atacuri antiisraeliene, adesea comise cu armă albă de tineri palestinieni izolaţi.

Aproximativ 450.000 de colonişti israelieni trăiesc, adesea într-o atmosferă conflictuală, alături de peste 2,5 milioane de palestinieni în Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel de mai bine de 50 de ani. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.