X

Israelul EXCLUDE orice livrări de arme către Ucraina

Israelul exclude în continuare orice livrări de arme către Ucraina, în ciuda atacurilor ruseşti cu drone de luptă presupuse a fi de concepţie iraniană, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Vreau să spun clar că nu vindem arme Ucrainei”, a declarat marţi seară ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, pentru postul de radio Kol Chai.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi – Black News

El a spus că Israelul a trimis Ucrainei numai ajutor medical şi umanitar şi că aşa se va întâmpla şi în continuare.

“Sunt ministrul apărării şi sunt responsabil de exporturile de arme ale Israelului”, a precizat el.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat marţi, conform media ucrainene, că Kievul va cere de la Israel sisteme de apărare antiaeriană pentru a se proteja împotriva atacurilor ruseşti.

“Dacă politica Israelului este cu adevărat de a contracara acţiunile distructive ale Iranului, atunci este timpul ca Israelul să fie oficial de partea Ucrainei”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Conform informaţiilor Kievului, peste 70 de persoane au fost ucise în atacuri cu drone şi rachete în ultima săptămână şi jumătate.

Citeşte şi: Peste 100.000 de francezi cer în stradă salarii mai mari – Black News

Kievul şi mai multe ţări occidentale au acuzat Rusia că a folosit drone de fabricaţie iraniană în atacuri asupra unor obiective energetice civile din Ucraina, însă Moscova şi Teheranul resping acuzaţiile.

Israelul a fost reticent în a se implica foarte mult în războiul dus de Rusia în Ucraina, pentru a nu-şi pune în pericol relaţiile cu Moscova. 

Tags: armeBenny GantzDmitro Kulebaisraelrusiaucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei