X

Israelul face prăpăd într-o tabără umanitară din Gaza: Zeci de oameni au fost ucişi!

Israelul face prăpăd într-o tabără umanitară din Gaza: Zeci de oameni au fost ucişi!

Apărarea civilă din Fâşia Gaza a raportat luni noaptea că un atac israelian asupra zonei umanitare Al-Mawasi din Khan Younis a ucis 40 de oameni şi a rănit alţi 60; Israelul susţine că a vizat un centru de comandă al grupării islamiste palestiniene Hamas, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Mohammed Al-Mughair, oficial din apărarea civilă, a declarat agenţiei France Presse că în afară de cei 40 de “martiri” au fost recuperaţi şi transferaţi în spitale din apropiere 60 de răniţi. “Echipele noastre acţionează în continuare pentru a găsi 15 persoane dispărute după lovitura care a ţintit corturile strămutaţilor din Al-Mawasi”, a adăugat el.

Citeşte şi: Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina – Stiripesurse.md

Alte surse din aceeaşi structură au relatat despre craterele mari formate de loviturile asupra zonei umanitare.

Israelul face prăpăd într-o tabără umanitară din Gaza: Zeci de oameni au fost ucişi!

Mahmoud Basal, purtător de cuvânt al apărării civile, a afirmat că “familii întregi au dispărut în masacrul din Al-Mawasi, la Khan Younis, sub nisip, în găuri adânci”.

Armata israeliană a comunicat că zona a fost lovită după ce a fost identificată prezenţa unor lideri din Hamas şi că un avion “a lovit terorişti importanţi din Hamas care acţionau dintr-un centru de comandă şi control în interiorul zonei umanitare de la Khan Younis”. Aceeaşi sursă arată că “organizaţiile teroriste din Fâşia Gaza continuă să abuzeze sistematic de infrastructurile civile şi umanitare, inclusiv în zona umanitară indicată, pentru a efectua activităţi teroriste împotriva Statului Israel şi a militarilor din Tsahal”.

Hamas a dezminţit printr-un mesaj pe Telegram prezenţa combatanţilor săi în zona umanitară şi a calificat “afirmaţiile ocupantului” (Israelul – n. red.) în acest sens drept “minciună sfruntată”.

Tags: Al-MawasiGazahamasisraelKhan Younis
Externe