Israelul închide singurul punct de trecere al persoanelor în Fâşia Gaza

Publicat:

Israelul şi-a închis din nou, miercuri, singurul punct de tranzit pentru persoane situat între Fâşia Gaza aflată sub blocadă şi teritoriul său, în urma ciocnirilor survenite cu o zi înainte lângă terminalul de tranzit, a anunţat armata israeliană, informează AFP, potrivit agerpres.

Punctul de trecere de la Erez, singura şi îngusta legătură cu exteriorul pentru locuitorii Fâşiei Gaza, va fi închis până la înlăturarea pagubelor cauzate de violenţe, a declarat armata, fără a face nicio precizare cu privire la durata de timp necesară pentru lucrări.


Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

Vor fi autorizate să treacă doar cazurile umanitare, a adăugat armata israeliană.

Potrivit acesteia, “sute de răzvrătiţi” palestinieni au participat la violenţe marţi şi au aruncat cu pietre care au avariat instalaţiile terminalului.

Punctul de trecere de la Erez s-a redeschis în 27 august, după ce mai fusese închis, timp de o săptămână.

Fâşia Gaza, teritoriu-enclavă situat între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, este supusă de peste zece ani unei blocade terestre şi maritime din partea israelienilor, iar cei circa două milioane de locuitori ai săi depind de ajutoare externe, scrie AFP, care adaugă că frontiera cu Egiptul este în cea mai mare parte a timpului închisă.

Citeşte şi: Emisari ai Seulului au ajuns la Phenian

Aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas, enclava este, din 30 martie, scena unor manifestaţii de-a lungul barierei cu Israelul, pentru a cere ridicarea blocadei şi dreptul la întoarcerea palestinienilor care au fost alungaţi sau au fugit de pe pământurile lor odată cu înfiinţarea statului Israel, în 1948.

Cel puţin 172 de locuitori ai Fâşiei Gaza au fost ucişi de la acea dată de tiruri ale israelienilor. De asemenea, un soldat israelian a fost ucis.

De mai multe săptămâni, Egiptul şi ONU încearcă să stabilească un armistiţiu durabil între Hamas şi Israel.

Terminalul Kerem Shalom, pe unde tranzitează mărfurile între Israel şi Fâşia Gaza şi care a fost închis de mai multe ori în ultimele luni, a rămas în schimb, de data aceasta, deschis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.