Israelul ÎNCHIDE un punct de trecere cu Fâșia Gaza

Publicat:

Autorităţile israeliene au anunţat în noaptea de luni spre marţi închiderea punctului de intrare a mărfurilor dintre Israel şi Fâşia Gaza ca represalii pentru noi tiruri şi baloane incendiare lansate din enclava palestiniană sub blocadă, informează France Presse, potrivit agerpres.

Luni dimineaţă, islamiştii Hamas, mişcarea la putere în Gaza, au tras rachete spre Marea Mediterană, iar seara surse israeliene au anunţat lansarea de baloane incendiare care au aterizat în zone din sudul Israelului, dar fără să provoace victime.


Citește și: Se îngroașă gluma în Belarus (VIDEO)! Un protestatar a fost UCIS de un dispozitiv exploziv!

În noaptea de luni spre marţi, organismul israelian responsabil cu operaţiunile civile în Teritoriile Palestiniene (Cogat) a anunţat că postul de la Kerem Shalom, pe unde intră mărfurile din Israel în Gaza, “va fi închis pentru trecerea tuturor bunurilor, cu excepţia ajutorului umanitar esenţial şi a combustibilului”.

“Această decizie a fost luată din cauza lansării neîncetate de baloane incendiare din Fâşia Gaza către Israel”, se adaugă într-un comunicat, care acuză Hamas că este “responsabilă” pentru aceste lansări deoarece controlează această fâşie de pământ cu două milioane de locuitori.

Săptămâna trecută, baloane incendiare au fost lansate de mai multe ori din enclava palestiniană spre Israel, provocând lovituri aeriene israeliene ca represalii împotriva poziţiilor Hamas până când Israelul a anunţat închiderea punctului de trecere strategic de la Kerem Shalom.

Hamas şi Israel au purtat trei războaie (2008, 2012, 2014) după ce mişcarea islamistă a luat controlul Fâşiei Gaza în 2007, ceea ce a împins Israelul să impună o blocadă asupra acestui teritoriu palestinian care se învecinează de asemenea cu Egiptul.

Citește și: LOCKDOWN la Casa Albă: Trump a ieșit brusc din conferința de presă!

În ciuda unui armistiţiu anul trecut favorizat de ONU, Egipt şi Qatar, cele două părţi se confruntă sporadic cu tiruri de rachete, obuze de mortieră sau baloane incendiare lansate din Gaza şi lovituri de represalii ale armatei israeliene.

Potrivit analiştilor palestinieni, tirurile din Gaza au ca scop să facă presiune asupra Israelului pentru a da undă verde intrării ajutorului financiar din Qatar în enclavă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.