Israelul îşi justifică incursiunea în Liban şi spune că Hezbollah plănuia să atace la fel ca Hamas

Publicat:

Israelul îşi justifică incursiunea în Liban şi spune că Hezbollah plănuia să atace la fel ca Hamas

Israelul şi-a justificat decizia de a lansa raiduri în sudul Libanului împotriva Hezbollah afirmând că gruparea şiită planifica un atac similar cu cel lansat de Hamas pe 7 octombrie anul trecut, care a provocat aproximativ 1.200 de morţi şi 251 de ostatici şi a dat startul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, transmite EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Hezbollah a transformat oraşele libaneze din apropierea comunităţilor israeliene în baze militare, pregătite pentru un atac împotriva Israelului”, a declarat principalul purtător de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, într-un mesaj video.


Vezi şi: VIDEO – Israelul a lansat operaţiuni militare terestre în Liban – Stiripesurse.md

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a dat asigurări că incursiunile israeliene, pe care le-a descris ca fiind “limitate”, sunt îndreptate împotriva acestor oraşe de-a lungul graniţei şi a reiterat că ofensiva lor este împotriva Hezbollah, nu împotriva poporului libanez.

Israelul îşi justifică incursiunea în Liban şi spune că Hezbollah plănuia să atace la fel ca Hamas

Israelul a confirmat luni seară, după săptămâni de avertismente, că soldaţi israelieni se află pe teritoriul libanez, în apropierea graniţei, efectuând “raiduri limitate, localizate şi direcţionate” împotriva infrastructurii grupării şiite, un aliat al Iranului.

Mai mulţi lideri israelieni, precum opozantul Benny Gantz sau fostul premier Naftali Bennet, au trimis mesaje de sprijin armatei pe reţelele de socializare, iar ministrul Securităţii Naţionale, ultranaţionalistul anti-arab Itamar Ben Gvir, a afirmat că “nu este momentul să se oprească” atacurile împotriva Hezbollah.

La rândul său, gruparea libaneză a revendicat marţi primele atacuri de când Israelul a anunţat începerea ofensivei terestre, deşi ciocnirile directe pe teritoriul libanez nu au fost confirmate încă.

Ofensiva terestră a armatei israeliene vine după o săptămână de atacuri aeriene intense împotriva sudului şi estului Libanului şi a suburbiilor sudice ale capitalei Beirut, principalele bastioane ale Hezbollah. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Postul vamal de tip debarcader Molovata și-a reluat activitatea

Postul vamal de tip debarcader  Molovata și-a reluat activitatea Postul vamal de tip debarcader “Molovata” și-a reluat activitatea în regim normal, anunță Serviciul Vamal. Citește și:...

Premieră. Ucrainenii au doborât o dronă a rușilor cu o grenadă lansată din altă dronă

Premieră. Ucrainenii au doborât o dronă a rușilor cu o grenadă lansată din altă dronă Soldații ucraineni au mai reușit o performanță remarcabilă pe front,...

Misteriosul incident pe care China a încercat în zadar să-l ascundă

Misteriosul incident pe care China a încercat în zadar să-l ascundă  "Wall Street Journal"  a dezvăluit informații care pun într-o postură dificilă marina chineză. China...

Mai mulți ucraineni au fost prinși la frontieră în Moldova. Au solicitat azil

Mai mulți ucraineni au fost prinși la frontieră în Moldova. Au solicitat azil În ultimele 48 de ore, șase cetățeni din Ucraina au fost depistați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.