X

Israelul l-a ucis pe comandantul unităţii de drone a Hezbollah

Israelul l-a ucis pe comandantul unităţii de drone a Hezbollah

Comandantul unităţii de drone a Hezbollah, Mohammed Srour, a fost ucis într-un atac israelian în suburbia de sud a Beirutului, a confirmat mişcarea şiită libaneză într-un comunicat, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Cu multă mândrie şi onoare, Rezistenţa islamică anunţă martiriul comandantului mujahedin Mohammed Hussein Srour”, născut în 1973 în oraşul Aita al-Chaab, în sudul Libanului, a afirmat Hezbollah.

Citeşte şi: Alertă aeriană în România! Un grup de drone a fost reperat aproape de graniţă – Stiripesurse.md

Armata israeliană anunţase cu câteva ore înainte de aceasta că l-a ucis pe comandantul unităţii de drone a Hezbollah.

Israelul l-a ucis pe comandantul unităţii de drone a Hezbollah

“Avioane de vânătoare l-au ţintit şi eliminat pe (Mohammed Srour) comandantul unităţii aeriene a Hezbollah, la Beirut”, informase armata israeliană într-un comunicat.

Potrivit unei surse apropiate formaţiunii libaneze, Mohammed Srour, matematician, făcea parte dintre înalţii comandanţi ai mişcării trimişi în Yemen pentru a antrena rebeli houti, aceştia fiind de asemenea susţinuţi de Iran.

Aceasta este a patra lovitură într-o săptămână ce a vizat fieful Hezbollah de lângă capitala libaneză.

Israelul l-a ucis pe comandantul unităţii de drone a Hezbollah

Agenţia de presă oficială libaneză a anunţat la rândul său că “trei rachete” au vizat “un apartament rezidenţial într-un imobil de 10 etaje” în această suburbie dens populată din sudul Beirutului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii libanez, “lovitura inamicului israelian asupra suburbiei de sud a Beirutului a ucis două persoane şi a rănit alte 15, printre care o femeie care se află într-o condiţie critică”.

Ţinta se afla nu departe de locul unei alte lovituri, în care a fost ucis pe 20 septembrie Ibrahim Aqil, comandantul unităţii de elită a Hezbollah, şi mai mulţi alţi responsabili. În total, acea lovitură de vineri a făcut 55 de morţi, printre care şapte copii, potrivit Ministerului Sănătăţii libanez.

Tags: HezbollahisraelLibanMohammed Hussein SrourMohammed Srour
Externe