Israelul va lansa mai multe atacuri pentru a preveni stabilirea unei prezenţe iraniene în Siria (Netanyahu)

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a indicat că le va spune liderilor europeni că Israelul va lansa mai multe atacuri pentru a preveni stabilirea unei prezenţe iraniene în Siria, relatează duminică agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Netanyahu urmează să plece luni într-o călătorie de patru zile în Europa, în cursul căreia se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel la Berlin, cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Paris şi apoi cu premierul britanic Theresa May la Londra.


Citește și : Alegeri legislative în Slovenia. Fostul premier conservator Janez Jansa favorit în sondaje

El a afirmat, în cadrul reuniunii săptămânale a cabinetului său, că discuţiile se vor axa pe opoziţia Israelului faţă de continuarea programului nuclear al Iranului.

”Cel de-al doilea subiect este blocarea planurilor Iranului de expansiune şi agresiune în Orientul Mijlociu, în special în Siria”, a declarat duminică Netanyahu.

”Voi insista de asemenea asupra unui principiu de bază: Israelul îşi menţine şi va continua să-şi menţină libertatea de acţiune împotriva stabilirii vreunei prezenţe militare iraniene în Siria”, a adăugat el.

Netanyahu a discutat recent aceste chestiuni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu secretarul de stat american Mike Pompeo. ”Aceste discuţii sunt foarte importante pentru securitatea Israelului”, a precizat Netanyahu.

Citește și : Franța: Sarkozy cere anularea inculpării sale în dosarul libian

Israelul a indicat în trecut că a întreprins o serie de atacuri aeriene sângeroase în Siria, vizând în principal poziţiile Iranului şi ale Hezbollahului, mişcarea şiită libaneză care luptă alături de forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.