Israelul nu intenţionează să exproprieze bunurile bisericilor (ministru)

Publicat:

Un ministru israelian a dat asigurări marţi că Israelul nu intenţionează să exproprieze bunurile bisericilor, în cursul unei întâlniri cu reprezentanţi ai bisericilor creştine, a indicat MAE israelian într-un comunicat preluat de AFP, potrivit Agerpres.

“Guvernul israelian nu are nicio intenţie de a le confisca bisericilor pământurile sau să le creeze prejudicii economice de orice fel”, a afirmat ministrul cooperării regionale, Tzachi Hanegbi, conform comunicatului difuzat de Ministerul Afacerilor Externe.


Citește și : Salvini: Decizia Comisiei Europene de a respinge proiectul de buget al Italiei ‘nu schimbă nimic’

Hanegbi a discutat cu reprezentanţii bisericilor ortodoxă greacă, armeană şi romano-catolică, după ce acestea şi-au exprimat săptămâna trecută preocuparea faţă de ceea ce au denunţat drept o nouă tentativă de a le fi acaparate bunurile, în special la Ierusalim.

Într-o scrisoare adresată premierului israelian Benjamin Netanyahu, bisericile au evocat dezbaterea ce urma să aibă loc duminică asupra unui proiect legislativ care ar permite statului israelian să intervină în procedurile de concesionare către dezvoltatori imobiliari. Proiectul nu face referire explicit la biserici, dar acestea deţin drepturi asupra unor importante suprafeţe la Ierusalim. Dezbaterea asupra proiectului a fost amânată în cele din urmă cu o săptămână.

Citește și : Autorităţile turce nu au găsit încă corpul jurnalistului Khashoggi (surse)

Bisericile au subliniat că este vorba de a treia încercare de acest gen din acest an, amintind că în februarie au luat decizia inedită de a închide temporar Biserica Sfântului Mormânt – cel mai sfânt loc al creştinismului – în semn de protest faţă de un alt proiect legislativ similar şi faţă de o decizie a municipalităţii din Ierusalim de a le impune taxe asupra unei părţi din bunurile imobiliare. Ulterior autorităţile au blocat aceste proiecte, angajându-se să discute cu bisericile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul Dorin Recean: „Îndemnăm cetățenii să urmeze cu strictețe recomandările autorităților pentru a asigura siguranța lor și a celor din jur”

Premierul Dorin Recean: „Îndemnăm cetățenii să urmeze cu strictețe recomandările autorităților pentru a asigura siguranța lor și a celor din jur” Raportul instituțiilor implicate în...

VIDEO – Harris îl pune pe Trump în defensivă într-o dezbatere aprinsă

Harris îl pune pe Trump în defensivă într-o dezbatere aprinsă Vicepreşedinta democrată a SUA, Kamala Harris, l-a pus marţi pe republicanul Donald Trump în defensivă...

Zelenski pariază totul pe presiunea internaţională pentru a pune capăt războiului

Zelenski pariază totul pe presiunea internaţională pentru a pune capăt războiului Conştient de lipsa perspectivelor favorabile pe front şi confruntat cu riscul scăderii ajutorului militar...

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est?

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est? Succesul de duminică al AfD la alegerile regionale din Turingia și Saxonia sugerează o înclinare tot...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.