X

Israelul opreşte utilizarea localizării telefoanelor mobile pentru a reduce răspândirea noii variante Omicron

Israelul a anunţat joi că opreşte utilizarea localizării telefoanelor mobile pentru a reduce răspândirea noii variante Omicron a coronavirusului, o practică care a fost contestată de către organizaţii pentru apărarea drepturilor private, informează Reuters, potrivit agerpres

Guvernul condus de premierul Naftali Bennett a autorizat în 27 noiembrie utilizarea tehnologiei de supraveghere, care verifică localizarea posesorilor de telefoane mobile cu alte telefoane din apropiere pentru a determina contacţii, în cazul variantei Omicron a coronavirusului.

Citește și : Emiratele Arabe Unite sărbătoresc 50 de ani de la crearea ca stat

Acea autorizaţie nu va fi reînnoită după ce expiră la miezul nopţii de joi spre vineri, a precizat biroul şefului executivului israelian, în urma unor ”evaluări ale situaţiei actualizate”.

Tehnologia, dezvoltată iniţial de serviciul de securitate Shin Bet, a contribuit ”săptămâna trecută la eforturile de a rupe lanţul infectării”, indică declaraţia citată.

Israelul a confirmat cel puţin trei cazuri ale variantei Omicron a coronavirusului, în timp ce alte cel puţin 30 de persoane sunt suspectate că au contractat noua variantă, potrivit Ministerului Sănătăţii israelian.

Citește și : Este OFICIAL! Sebastian Kurz iese pe uşa din dos a politicii austriece

Anterior în cursul zilei de joi, Curtea Supremă a Israelului a respins o petiţie semnată de patru ONG-uri care solicita abrogarea măsurii.

În acest an, instanţa a limitat aria de aplicabilitate a tehnologiei respective după ce organizaţii pentru apărarea drepturilor private au exprimat temeri legate de posibilitatea utilizării ei pe scară mai largă.

Tags: coronavirusisraelNaftali BennettOmicron
Categorii: Sinteze