Israelul recunoaşte că a torpilat un vas plin cu refugiaţi

Publicat:

Armata israeliană a scufundat în timpul războiului din Liban în 1982 o navă ce transporta refugiaţi şi angajaţi străini, pe care a atacat-o crezând că insurgenţi palestinieni din Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) se află la bord, provocând moartea a 25 de pasageri, a dezvăluit postul israelian Canal 10, citat vineri de agenţia de presă EFE, potrivit agerpres.

Mass-media israeliene au obţinut acces la o anchetă militară cu privire la acest incident, după depunerea unei petiţii la Curtea Supremă de Justiţie în vederea ridicării cenzurii asupra acesteia, deşi nu au fost furnizate date nici despre identitatea şi nici despre naţionalitatea victimelor.


Citeşte şi: Atac armat asupra consulatului chinez din Pakistan. Doi poliţişti au fost ucişi – VIDEO

Incidentul a avut loc în largul Tripoli, la nord de Liban, când Israelul instituise o blocadă navală împotriva Libanului pe care îl invadase în iunie 1982 pentru a efectua o ofensivă împotriva combatanţilor OEP, care atacau de pe teritoriul libanez.

Nava a fost atacată de un submarin israelian implicat într-o operaţiune care să împiedice forţele navale ale Siriei să intervină pe cale maritimă în conflictul armat, după ce vasul, după o încetare a focului, a încercat să fugă din zonă cu un grup de refugiaţi şi angajaţi internaţionali.

Citeşte şi: Jihadiştii islamişti au revendicat ultimele atentate teroriste din Africa

Căpitanul submarinului, crezând că peste 30 de luptători palestinieni se află la bordul navei care încearcă să scape de armata israeliană, a ordonat lansarea a două torpile care au scufundat vasul, ucigând 25 din cele 54 de persoane aflate la bord, a dezvăluit Canal 10.

Israelul a invadat Libanul pentru a doua oară în 1982, în contextul războiului civil din Liban (1975-1990) între diferite facţiuni şi a provocat fracturi politice şi sociale, pe alocuri şi astăzi deschise.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

30 de idei de mic dejun proteic. Ce alimente să alegem dimineața și cum le putem combina

30 de idei de mic dejun proteic. Ce alimente să alegem dimineața și cum le putem combina Proteinele conferă aceeași cantitate de energie ca și...

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California Actorul oscarizat Robert Downey Jr. şi-a anunţat sâmbătă, la Festivalul Internaţional...

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic Medicamentele de slăbit, precum Ozempic, ar putea fi înlocuite de fibre alimentare. Cel puțin,...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA au anunţat luni un nou pachet...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.