Israelul sancţionează financiar Palestina pentru plata de indemnizaţii deţinuţilor şi victimelor ucise de IDF

Publicat:

Parlamentul israelian (Knesset) a adoptat o lege prin care sancţionează financiar Autoritatea Palestiniană pentru plata unor indemnizaţii palestinienilor aflaţi în detenţie în Israel, familiilor acestora şi familiilor celor ucişi de forţele israeliene, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Deputaţii au aprobat luni, cu un scor de 87-15, legea ce prevede îngheţarea celor aproximativ 130 milioane de dolari în venituri fiscale colectate lunar de statul israelian în numele palestinienilor în conformitate cu acordurile de pace interimare.


Citeşte şi: În ciuda procedurii de infringement, Polonia nu renunţă la reforma judiciară (AFP)

‘Am promis să suspendăm stipendiile gratuite pentru terorişti şi ne-am ţinut promisiunea. S-a terminat. Fiecare şekel pe care Abu Mazen (preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas) îl va plăti teroriştilor şi criminalilor va fi automat scăzut din bugetul Autorităţii Palestiniene’, a reacţionat după vot ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, pe Twitter.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut în mod repetat palestinienilor, care îi consideră pe deţinuţi eroi naţionali, să înceteze stipendierea lor şi a familiilor lor.

Tot în acest an, Congresul SUA a adoptat o lege privind reducerea drastică a ajutorului anual american de 300 milioane de dolari pentru Autoritatea Palestiniană până când aceasta va înceta ceea ce legislatorii americani consideră a fi o răsplată pentru violenţe.

Israelul susţine că aceste indemnizaţii sunt o recompensă şi o încurajare pentru atacuri împotriva sa, însă palestinienii le consideră ajutoare sociale.

Citeşte şi:  Japonia cumpără de la americani două radare ultraperformante

Conform unor responsabili palestinieni, indemnizaţiile sunt cu atât mai ridicate cu cât pedepsele condamnaţilor sunt mai mari şi, implicit, infracţiunile au fost mai grave.

Potrivit oficialilor palestinieni, în închisorile israeliene se află în prezent circa 6.500 de palestinieni. Mulţi dintre ei au fost condamnaţi pentru atacarea sau plănuirea de atacuri împotriva unor israelieni.

Youssef Al-Mahmoud, purtător de cuvânt al Autorităţii Palestiniene de la Ramallah, a condamnat decizia Knessetului şi a subliniat că aceşti bani le aparţin palestinienilor, iar reţinerea lor de către Israel înseamnă încălcarea acordurilor semnate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova Un summit la...

Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 2,94 mln. lei

Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 2,94 mln. lei În rezultatul controalelor ulterioare finalizate în perioada 23 septembrie - 4...

VIDEO – Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești

VIDEO - Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești Trupe de comando ucrainene au luat cu asalt...

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.