Israelul se va opune vânzării către Qatar a avioanelor americane F-35 (ministru)

Publicat:

Israelul se va opune oricărui tip de vânzări de avioane americane F-35 către Qatar, a declarat duminică ministrul pentru serviciile de informaţii, Eli Cohen, care a invocat necesitatea menţinerii superiorităţii militare israeliene în regiune, informează Reuters, scrie agerpres.

Cohen a făcut aceste comentarii la postul de radio al armatei israeliene, atunci când a fost întrebat despre un material difuzat de Reuters potrivit căruia Qatarul a trimis o solicitare oficială către Washington pentru achiziţionarea de avioane F-35.


Citește și : Trump, la apariţie la un eveniment public după externare: ‘Mă simt grozav!’

Întrebat dacă Israelul se va opune unei astfel de vânzări, Cohen a declarat: “Răspunsul este da. Superioritatea noastră militară şi în domeniul securităţii în regiune reprezintă cel mai important aspect pentru noi. Regiunea noastră încă nu s-a transformat în Elveţia”.

Solicitarea din Qatar intervine după un acord subsidiar încheiat în august între SUA şi Emiratele Arabe Unite în care Washingtonul a fost de acord să ia în calcul să-şi dea acceptul pentru ca statul din Golf să poată cumpăra avioane de tip F-35.

Citește și : Greta Thunberg îndemnă la vot pentru Joe Biden

La 13 august, preşedintele american Donald Trump a anunţat că Israelul şi Emiratele Arabe Unite au căzut de acord să stabilească relaţii diplomatice, ca parte a unui amplu acord – denumit Acordul Abraham – în urma căruia autorităţile israeliene s-au angajat să stopeze anexarea de teritorii palestiniene ocupate.

Astfel, EAU au devenit a treia ţară arabă care a stabilit relaţii diplomatice cu Israelul, după Egipt (1979) şi Iordania (1994).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.