Israelul susţine că nu va permite să fie folosit pentru ocolirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Publicat:

Şeful diplomaţiei israliene a declarat luni că ruşilor nu li se va permite să se folosească de ţara sa pentru a ocoli sancţiunile internaţionale, relatează dpa, potrivit agerpres.  

În contextul criticilor că Israelul nu face suficient pentru a susţine Ucraina, ministrul de externe Yair Lapid a declarat că “Israelul nu va fi o cale pentru a ocoli sancţiunile impuse Rusiei de SUA şi alte ţări occidentale”.


Citește și : Mateusz Morawiecki cere crearea unui fond pentru reconstrucţia Ucrainei din activele ruse confiscate

El a declarat, în cadrul unei vizite pe care o efectuează luni în Slovacia, că Ministerul de Externe este în contact cu alte ministere şi autorităţile aeroportuare pentru a coordona măsurile împotriva ruşilor.

Media israeliene au relatat după invadarea Ucrainei de către Rusia că Israelul evită să impună sancţiuni împotriva oligarhilor. Potrivit ziarului Times of Israel, peste o duzină de avioane private din Rusia au aterizat în Israel în ultimele săptămâni.

Citește și : Franţa cere ca mai mulţi oameni din anturajul lui Putin să fie sancţionaţi de UE

Asistentul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a îndemnat Israelul să se ralieze sancţiunilor împotriva Rusiei, potrivit unui articol din ziarul Haaretz. Ea a spus că nu este în interesul Israelului să devină “ultimul sanctuar pentru banii murdari care alimentează războiul lui Putin”.

Israelul are în mod tradiţional relaţii bune atât cu Rusia, cât şi Ucraina, iar premierul Naftali Bennett este implicat în eforturile de mediere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate În noaptea și dimineața zilei de 7 octombrie, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că...

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina Până în prezent, cea mai sângeroasă lună pentru armata rusă a fost...

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea Armata ucraineană a afirmat luni că a lovit în timpul nopţii "cel mai mare terminal...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.