X

Israelul trimite unităţi de infanterie şi blindate în sudul Libanului

Israelul trimite unităţi de infanterie şi blindate în sudul Libanului

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat miercuri că unităţi regulate de infanterie şi blindate s-au alăturat operaţiunilor terestre în sudul Libanului, dar au insistat că aceste operaţiuni vor rămâne limitate şi localizate, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Israelul comunicase marţi că unităţi de comando şi aeropurtate au intrat pe teritoriul din sudul Libanului, dar la o distanţă scurtă de frontieră, în cadrul primei operaţiuni terestre anunţate public în Liban.

Citeşte şi: Netanyahu: ”Iranul a comis o greşeală gravă şi va plăti preţul pentru asta” – Stiripesurse.md

Ulterior, armata a recunoscut că unităţi ale forţelor sale speciale au efectuat raiduri la sol împotriva ţintelor Hezbollah de peste graniţă în decurs de mai multe luni, timp în care au descoperit tuneluri şi depozite de arme sub case de locuit.

Israelul trimite unităţi de infanterie şi blindate în sudul Libanului

Suplimentarea efectivelor din teren cu unităţi de infanterie, cu trupe ale Diviziei a 36-a blindate, între care Brigada “Golani”, cărora li s-au alăturat Brigada de blindate 188 şi Brigada de infanterie 6 sugerează faptul că operaţiunea a trecut dincolo de raidurile limitate de comando.

Armata israeliană a declarat că operaţiunea terestră vizează în mare parte distrugerea tunelurilor şi a altor infrastructuri din zona frontierei şi că nu are planuri pentru o operaţiune mai amplă care să vizeze capitala Beirut sau oraşe importante din sudul Libanului.

Tags: Forţele de apărare israeliene (IDF)israelLiban
Externe