Israelul va găzdui primul său exerciţiu militar internaţional cu avioane F-35

Publicat:

Israelul va găzdui primul său exerciţiu militar multilateral cu avioane F-35 de “a cincea generaţie”, a anunţat vineri armata, potrivit AFP, scrie agerpres.

Exerciţiul, care urmează să înceapă duminică şi să se desfăşoare până la mijlocul lunii noiembrie în sudul Israelului, va pune în prim-plan aceste avioane de luptă americane, în contextul în care tensiunile rămân puternice între Iran şi Israel, care a bombardat în mai multe rânduri poziţii iraniene în Siria.


Citește și : Beny Gantz, PRIMUL premier israelian care se întâlneşte cu arabii în ultimii 25 de ani

Numit ‘Drapel albastru’, exerciţiul va reuni circa 1.000 de persoane, piloţi şi în special personal de sprijin, din SUA, Germania, Italia şi Grecia, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

“Acest exerciţiu va permite efectuarea de zboruri comune cu echipe care vor fi plasate în diferite scenarii de ameninţări, toate folosind tehnologii avansate”, a transmis armata israeliană, care şi-a înmulţit exerciţiile multilaterale.

Gigantul american Lockheed Martin a livrat Israelului încă din decembrie 2016 primele două avioane F-35 ca parte a unei comenzi totale de 50 de aparate de zbor.

Ulterior, în 2018, armata a anunţat că a desfăşurat “primele atacuri operaţiunile din lume cu un F-35”, avioane de luptă americane rivale ale aparatelor de zbor Rafale franceze, fără a oferi mai multe detalii privind ţintele.

Citește și : Halloween ÎNSÂNGERAT în California (VIDEO): Patru oameni au fost ucişi!

În timpul unei vizite recente la o bază aeriană care găzduieşte aparate de zbor F-35, premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurări că avioanele israeliene “se vor putea deplasa peste tot în Orientul Mijlociu, inclusiv în Iran”.

Israelul a desfăşurat sute de atacuri în Siria de la începutul războiului din această ţară în 2011, majoritatea vizând ţinte iraniene sau ale Hezbollah, conform statului israelian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.