Israelul va rămâne sub ‘umbrela protectoare’ a Statelor Unite

Publicat:

Statele Unite îşi reiterează angajamentul ferm faţă de securitatea Israelului şi vor continua să coopereze strâns cu acesta pentru a face să avanseze pacea în regiune, a declarat noul secretar de stat, Antony Blinken, transmite joi Reuters, potrivit agerpres.

Într-o convorbire telefonică cu ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, Blinken a salutat progresele recente realizate prin ‘Acordurile Abraham’ şi a afirmat interesul Statelor Unite de a construi mai departe pe baza acestui progres, a informat Departamentul de Stat într-un comunicat.


Citeşte şi: Bernie Sanders a făcut o avere cu poza de la Capitoliu

‘Ministrul de externe Ashkenazi şi secretarul Blinken au confirmat parteneriatul statornic dintre Statele Unite şi Israel, şi că cele două ţări vor coopera strâns în ce priveşte provocările viitoare’, afirmă diplomaţia de la Washington.

Aşa-numitele ‘Acorduri Abraham’, mediate de Statele Unite, vizează normalizarea relaţiilor diplomatice ale Israelului cu ţări arabe şi musulmane.

Citeşte şi: Slovacia a testat pentru covid mai mult de jumătate din populaţie într-o campanie fulger

În cadrul lor, Israelul a încheiat în ultimele luni acorduri cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan şi Maroc.

Deşi este de aşteptat ca preşedintele Joe Biden să se îndepărteze de politica externă ‘America First’ a predecesorului său Donald Trump, democratul a semnalat că va urmări punerea în aplicare în continuare a Acordurilor Abraham.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.