Israelul vorbeşte despre retragerea americanilor din Afganistan: ‘A fost probabil decizia bună, dar neexecutată bine’

Publicat:

Retragerea americană din Afganistan a fost ‘probabil decizia bună’, însă nu a fost pusă în practică ‘aşa cum ar fi trebuit’, a apreciat miercuri ministrul de externe al Israelului, Yair Lapid, transmite AFP, potrivit agerpres.

Mare aliat al Statelor Unite, Israelul nu comentase până acum în mod oficial retragerea forţelor americane din Afganistan, unde talibanii au recucerit puterea în august.


Citeşte şi: Un elicopter militar american S-A PRĂBUŞIT în Oceanul Pacific – Black News

Retragerea ‘nu s-a desfăşurat cum ar fi trebuit’, a declarat şeful diplomaţiei israeliene, cu ocazia unei întâlniri la Ierusalim cu jurnalişti străini. ‘Era probabil decizia bună, dar ea nu a fost executată bine’, a adăugat Lapid.

În opinia sa, este dificil să ‘se înţeleagă bine repercusiunile acestei decizii’, mai ales asupra ţărilor vecine, precum Pakistanul, dar şi asupra Iranului, inamicul numărul unu al Israelului, care se află de acum în situaţia de a avea o ‘mare frontieră cu o ţară sunnită extremistă guvernată de o organizaţie sunnită extremistă’.

Pe de altă parte, ministrul israelian a fost de părere că retragerea americană nu este semnul unui dezinteres în creştere al Washingtonului faţă de regiune.

Citeşte şi: 32 de oameni au murit într-un accident rutier în Peru – Black News

‘Nu cred că Statele Unite se vor retrage din Orientul Mijlociu şi, de altminteri, aceasta a făcut parte din discuţiile pe care prim-ministrul (israelian) le-a avut recent la Washington’, a afirmat Lapid.

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă pe 27 august, o întrevedere amânată cu o zi din cauza atentatului de la aeroportul din Kabul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.