Italia: 10.000 de candidaţi pentru un loc pe listele M5S

Publicat:

Aproximativ 10.000 de persoane şi-au depus candidaturile pentru un loc pe listele Mişcării Cinci Stele (M5S, populist şi antisitem) la viitoarele alegeri parlamentare de pe 4 martie, a anunţat joi Luigi Di Maio (foto), candidatul formaţiunii la postul de prim-ministru, transmite dpa, potrivit agerpres.

M5S a organizat miercuri şi joi un vot online prin care susţinătorii săi înregistraţi au fost chemaţi să-şi aleagă candidaţii pentru scrutinul legislativ.


Citeşte şi: 52 de oameni au ars de vii într-un autobuz care a luat foc în mers

‘Zece mii de candidaţi au participat şi selecţia s-a făcut foarte riguros’, a afirmat Luigi Di Maio, la postul Radio 24, respingând criticile aduse acestei proceduri.

Câştigătorii urmează să fie comunicaţi duminică.

Prin votul online vor fi desemnate cele două treimi din candidaţii M5S pentru mandatele parlamentare atribuite prin sistem proporţional.

Cealaltă treime, aleasă prin sistem majoritar, va fi desemnată de Di Maio şi colaboratorii săi.

Mai mulţi aspiranţi, printre care doi deputaţi ai M5S în fostul parlament, au declarat că au fost excluşi din competiţia online fără nicio explicaţie. Un altul a afirmat că se va adresa justiţiei.

Citeşte şi: Înainte de Olimpiada de Iarnă, Phenianul ‘îşi arată muşchii’ printr-o paradă militară de proporţii

Deşi au existat informaţii că sistemul online a cedat, partidul a insistat că totul a decurs bine. ‘Haosul despre care au bălmăjit ziarele nu a avut loc’, a scris M5S pe blogul său.

Cu toate acestea, un votant a notat în secţiunea de comentarii: ‘Azi am reuşit să votez, a durat mai mult de trei ore, dar am votat. Trebuie însă să spun că acest gen de întârziere nu este justificat’.

Sondajele arată că Mişcarea Cinci Stele este cel mai popular partid din Italia, cu circa 28% din intenţiile de vot, fiind însă depăşită de coaliţia conservatoare condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, cotată cu 37% din opţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.