Italia a anunţat că a dejucat atacuri ale unor hackeri pro-ruşi în perioada concursului Eurovision

Publicat:

Poliţia italiană a dejucat o serie de atacuri ale unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalei din 10 mai şi a finalei de sâmbătă a concursului Eurovision desfăşurat la Torino, transmite duminică Reuters, potrivit agerpres.

Formaţia ucraineană Kalush Orchestra a câştigat concursul cu piesa “Stefania”, obţinând o victorie plină de emoţie ce a fost primită cu bucurie şi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.


Citește și : G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge o blocadă rusă (Baerbock)

În timpul procesului de votare şi a spectacolului, departamentul de securitate cibernetică al poliţiei a blocat câteva atacuri asupra infrastructurii reţelei desfăşurate de gruparea de hackeri “Killnet” şi de grupul afiliat “Legion”, conform poliţiei.

Poliţia a adunat informaţii de pe grupurile de Telegram ale hackerilor pentru a preveni alte atacuri şi pentru a identifica locaţia geografică de unde au avut loc tentativele de atacuri cibernetice.

La 11 mai gruparea “Killnet” a revendicat un atac asupra siturilor mai multor instituţii italiene, inclusiv asupra Senatului, şi a Institutului Naţional pentru Sănătate (ISS), conform agenţiei de presă ANSA.

Citește și : Miniştrii agriculturii din G7 critică decizia Indiei de a interzice exporturile de grâu

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.