Italia a anunţat un nou număr record de infecţii cu coronavirus

Publicat:

Italia a anunţat un număr record de infecţii cu coronavirus, cu peste 144.000 de cazuri noi raportate vineri de Ministerul Sănătăţii, informează DPA, potrivit agerpres.  

Potrivit datelor oficiale, 155 de decese au fost asociate COVID-19 în decurs de 24 de ore – cu unul mai puţin decât joi.


Citește și : Purtarea măştii va deveni din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri

Până la jumătatea lunii decembrie, ratele zilnice de cazuri erau sub 30.000, dar cifrele au crescut vertiginos în perioada sărbătorilor, în timp ce au fost efectuate aproximativ 1,15 milioane de teste, mai multe ca oricând.

Guvernul a decis să introducă noi măsuri săptămâna aceasta din cauza răspândirii virusului şi a variantei Omicron, mai contagioasă.

Citește și : Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

Începând cu 10 ianuarie, doar cei care sunt vaccinaţi sau care s-au recuperat după COVID-19 vor avea acces în hoteluri, centre de conferinţe, transport public local şi pe distanţe lungi, teleschiuri şi petreceri.

În urmă cu un an, Italia a fost în lockdown, deşi uneori cu mult mai puţine infecţii decât în prezent. Cu toate acestea, ratele de deces au fost mai mari, ajungând la 500 de persoane în unele zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.