Italia a primit peste 500 de migranți

Publicat:

Italia, care a promis să adopte o linie dură în ceea ce privește imigrația, a primit duminică peste 500 de migranți, în timp ce două nave de salvare au fost autorizate să acosteze în porturile din sudul țării, după mai multe zile petrecute pe mare, cu vreme rea, scrie Reuters, informează mediafax.

Nava Geo Barents, operată de organizația caritabilă Medici fără Frontiere (MSF) și care avea la bord 248 de migranți, a sosit la Salerno, în regiunea Campania din sud-vestul țării, a precizat MSF.


Citește și : UE, preocupată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia

În cealaltă parte a țării, Humanity 1, o altă navă de salvare gestionată de organizația caritabilă SOS Humanity, a acostat în Bari, după ce autoritățile italiene au fost de acord.

Călătoria a fost foarte grea, iar nava s-a confruntat cu valuri de trei metri înălțime și vânturi puternice, a precizat SOS Humanity într-un tweet, confirmând sosirea sa cu 261 de migranți la bord.

Modul în care se răspunde la cererile de ajutor din partea ambarcațiunilor caritabile care preiau migranții în Mediterana reprezintă o provocare pentru noul guvern de dreapta al Italiei, condus de premierul Giorgia Meloni.

Luna trecută au izbucnit tensiuni cu Franța, după ce francezii au preluat o ambarcațiune care fusese refuzată de Italia.

Surse din ministerul de interne italian au declarat că decizia de a permite celor două nave să acosteze s-a bazat pe condițiile meteo nefavorabile și pe riscurile la care se expun cei aflați la bord, mai degrabă decât pe faptul că reprezintă o schimbare de politică.

Ministerul acuză navele de caritate că facilitează accesul migranților economici în Italia și că fac jocul traficanților de persoane.

Citește și : SUA trimis prima delegaţie de înalt nivel în China pentru încălzirea relaţiilor şi a pregăti vizita lui Blinken

Instituția lucrează la noi reglementări pentru a proteja frontierele Italiei și a opri traficanții de persoane, au declarat sursele.

Un băiat în vârstă de 14 ani, care călătorea singur, a fost transportat vineri pe calea aerului de pe Geo Barents în Sicilia cu dureri abdominale acute. Miercuri, un bebeluș s-a născut pe aceeași navă și ulterior a fost transportat cu avionul împreună cu mama sa și trei frați și surori în Italia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.