Italia: Acord pentru formarea unui nou guvern condus de premierul Giuseppe Conte

Publicat:

Mişcarea Cinci Stele a ajuns, miercuri seară, la un acord cu Partidul Democrat pentru formarea unui nou guvern în Italia, condus tot de premierul în exerciţiu, Giuseppe Conte, potrivit mediafax.

“Am ajuns la un acord politic cu Partidul Democrat pentru formarea unui nou guvern condus de premierul Giuseppe Conte”, a anunţat Luigi di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem).


Citește și : Regina Elisabeta a II-a aprobă suspendarea parlamentului britanic

Secretarul general al Partidului Democrat, Nicola Zingaretti, a confirmat informaţia. “Este vorba de un acord politic pentru Conte, pentru formarea unui guvern de lungă durată”, a declarat Zingaretti, citat de cotidianul La Repubblica.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, şi-a prezentat marţi demisia, înaintea unei moţiuni de cenzură generate de disensiunile din coaliţia guvernamentală.

Liga Nordului, condusă de vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministru de Interne, a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Giuseppe Conte în contextul disensiunilor cu partenerul de guvernare, Mişcarea Cinci Stele (populistă, antisistem), condusă de Luigi di Maio.

Citește și : Guy Verhofstadt denunţă decizia ‘sinistră’ a lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul britanic

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, va decide, după consultări cu principalele partide, dacă va desemna un alt prim-ministru sau va convoca alegeri parlamentare anticipate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.