X

Italia blochează în port nava cu care au venit migranţii

Paza de coastă italiană a anunţat vineri că a blocat în portul Catania (Sicilia), nava Sea-Watch 3, sosită în ajun cu 47 de migranţi la bord, din cauza unei serii de ”neconformităţi” în diferite domenii, relatează AFP, potrivit agerpres.

La bordul navei Sea-Watch 3 au urcat militari italieni specializaţi în domeniul securităţii navigaţiei pentru a efectua o verificare tehnică a condiţiilor navei din punctul de vedere al UNCLOS, Convenţia ONU privind drepturile mării”, a afirmat paza de coastă într-un comunicat.

Citeşte şi: Eminenţa cenuşie de la Casa Albă îi cere lui Maduro să accepte amnistia

”În cursul inspecţiei Sea-Watch 3, o navă certificată drept ‘pleasure yacht’ (navă de agrement), (…) o serie de neconformităţi referitoare atât la securitatea navigaţiei, cât şi la respectarea regulilor în domeniul protecţiei mediului maritim au fost reevaluate, nepermiţând plecarea navei atât timp cât ele nu vor fi soluţionate”, a indicat aceeaşi sursă.

Comunicatul nu precizează care sunt ”neconformităţile” în chestiune.

Citeşte şi: Germania îşi înlocuieşte vechile sale avioane de luptă

Paza de coastă a informat Olanda, ţară sub pavilionul căreia navighează Sea-Watch 3, precizând că neconformităţile respective vor trebui soluţionate în cooperare cu Haga şi cu autorităţile competente italiene – paza de coastă şi comandamentul căpităniilor porturilor.

”Atât timp cât ele nu vor fi soluţionate, nava nu va putea părăsi portul Catania”, conchide comunicatul. 

Tags: CataniaitaliaSea Watch 3Sicilia
Categorii: Diaspora