Italia : Centrul de primire pentru migranţi din insula Lampedusa va fi închis temporar pentru lucrări de reparaţii

Publicat:

Ministerul italian de Interne a anunţat marţi că centrul de primire pentru migranţi din insula Lampedusa, unde condiţiile de trai s-au degradat în mod evident în ultimele luni, va fi închis temporar pentru lucrări de reparaţii, relatează AFP, conform agerpres.

După ce a găzduit chiar şi sute de persoane în condiţii deseori dramatice, centrul din Lampedusa, de pe insula italiană cea mai apropiată de coastele libiene, a devenit în ultimii ani un centru de identificare, unde migranţii nu rămân decât câteva zile înainte de a lua feribotul cu destinaţia Sicilia.


Citește și : Trump despre Pompeo : ‘Avem acelaşi mod de a gândi’

Migranţii salvaţi pe Mediterana sunt acum duşi în marea lor majoritate direct în Sicilia: în 2017, prin mica insulă nu au trecut decât 9.000 de migranţi din cei circa 119.000 sosiţi în Italia.

Dar mulţi erau tunisieni sosiţi direct pe insulă, într-un ritm mai mare decât cel al repatrierilor sistematice consimţite de către Tunis, ceea ce a determinat autorităţile italiene să-i menţină pe insulă în aşteptarea posibilităţii mai degrabă de a-i repatria decât de a-i pierde din vedere pe continent.

Durata sejururilor s-a prelungit şi în ultimele luni au izbucnit mai multe acţiuni de protest. Ultima, care a avut loc săptămâna trecută, s-a încheiat cu un incendiu de origine criminală, care a avariat puternic o parte a clădirilor.

Marţi dimineaţa, Crucea Roşie italiană a ameninţat într-un comunicat că îşi va înceta activităţile în centru dacă nu sunt luate măsuri pentru asigurarea securităţii migranţilor şi a personalului.

După-amiază, primarul din Lampedusa, Salvatore Martello, care la alegerile din iunie 2017 a învins-o pe fosta primăriţă Giusy Nicolini, figură emblematică a primirii de migranţi, era la Roma, la Ministerul de Interne, unde s-a decis închiderea temporară a centrului, fără precizarea duratei.

Migranţii vor fi transferaţi rapid în alte centre, în scopul efectuării de ”lucrări de reparaţii, începând cu cele deja programate, precum gardul, cantina şi supravegherea video”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Citește și : Siria : Zeci de civili, evacuaţi din Ghouta de Est

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.