X

Italia : Două persoane, arestate la domiciliu pentru vânzarea fără licenţă a radarelor antidronă către Orientul Mijlociu

Două persoane au fost puse sub arest la domiciliu în Italia în legătură cu vânzarea fără licenţă a radarelor antidronă către ţări din Orientul Mijlociu, transmite sâmbătă dpa, conform agerpres.

Suspecţii au încheiat contracte de vânzare în valoare de 3,6 milioane de euro şi negociau alte înţelegeri în valoare de 36 de milioane de euro, au anunţat Garda Financiară şi autorităţile vamale.

Citește și : Germania : O mașină a intrat în mulțime în centrul oraşului Münster. Câteva persoane au fost ucise

Radarele, cunoscute drept “poliţiştii dronelor”, urmau să fie trimise la Madrid pentru testare şi, de acolo, vândute clienţilor arabi, a informat Garda Financiară italiană într-un comunicat, fără a da detalii cu privire la identitatea clienţilor.

Suspecţii arestaţi – un inginer elveţian şi un om de afaceri din Roma – nu au solicitat niciodată licenţe de export de la Ministerul de Externe italian, încălcând astfel reglementările privind vânzarea de arme, a transmis poliţia.

Cei doi fabricau radarele în Pomezia, la periferia sudică a Romei. Cinci dintre presupuşii lor complici au fost puşi sub urmărire, dar nu au fost arestaţi.

Citește și : Uniunea Europeană adaugă o persoană şi 21 de entităţi pe lista sancțiunilor contra Coreii de Nord

Tags: antidronăarestitaliamadridOrientul Mijlociuradareroma
Categorii: Diaspora